"Düğünlerde Kadın Erkek Oynayan Deyyus" - Son Dakika
Güncel

"Düğünlerde Kadın Erkek Oynayan Deyyus"

"Düğünlerde Kadın Erkek Oynayan Deyyus"

Yozgat'ta İl Müftü yardımcısı cuma hutbesinde düğünlerde kadın erkek beraber oynayana 'deyyus' deyince ortalık karıştı.

17.08.2012 18:49  Güncelleme: 21:55

Yozgat'ta bugünkü Cuma hutbesinde İl Müftü yardımcısı Nasuf Yaylagül, kadın erkek bir arada düğün yapan, eşi ve kızının düğünlerde oynamasına izin verenlere 'deyyus' deyince ortalık karıştı.

Yozgat Vali vekili Kemal Şahin, "Mütfü yardımcısının böyle bir açıklama yaptığı yönünde Müftü Nuh Korkmaz bey beni bilgilendirdi. Talihsiz bir açıklama" diye konuştu.

Yozgat Müftü yardımcısı Nasuf Yaylagül'ün, Çapanoğlu Büyük Camii'nde verdiği cuma hutbesi, merkezi yayın sistemiyle, kent genelindeki tüm camilerde aynı anda dinlendi. Yaylagül, iddiaya göre hutbede şunları söyledi:

"Müslüman olduğunu söyleyen, eşi ve kızı düğünlerde erkeklerle oynarken kıskanmayan, ses çıkarmayan kocalar var. Senin kızın, eşin oynarken bakacaksın, susacaksın; sana deyyus derler. Kadın erkek bir arada düğün olmaz, bunu yapanlar deyyustur"

"ŞİKAYET OLURSA DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Yozgat Vali vekili Kemal Şahin ise gazetecilerin sorusu üzerine şunları söyledi:

"Bugün ben de cuma namazına gittim. Ama geç gittim, işlerim dolayısıyla vaazı dinlemedim. Mütfü yardımcısının böyle bir açıklama yaptığı yönünde müftü Nuh Korkmaz bey beni bilgilendirdi. Bu konuda birkaç tepki telefonu gelmiş müftlüğe, şikayet söz konusu olursa değerlendireceğiz. Ancak talihsiz bir açıklama diyebilirim"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Düğünlerde Kadın Erkek Oynayan Deyyus' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement