Dünya Sanat Günü Kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

Dünya Sanat Günü Kutlanıyor

Dünya Sanat Günü Kutlanıyor

'Dünya Sanat Günü' olarak kutlanması önerisi tüm üyeler tarafından kabul edilmişti

13.04.2012 15:13

Geçen yıl Nisan ayında Meksika'nın Guadalajara şehrinde gerçekleşen International Association of Art Genel Kurul Toplantısı'nda Bedri Baykam'ın sunumunun ardından, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği'nin önerisi üzerine, Leonardo da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan'ın Dünya Sanat Günleri olarak belirlenmesiyle ülkemizde de çeşitli etkinlikler yapılıyor.

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Meksika'nın Guadalajara şehrinde gerçekleşen International Association of Art Genel Kurul Toplantısı kurul üyesi olan ve Türkiye'yi temsil eden Bedri Baykam 15 Nisan'ın ünlü ressam Da Vinci'nin doğum günü olması nedeniyle 'Dünya Sanat Günü' olarak kutlanması önerisi tüm üyeler tarafından kabul edilmişti. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği'nin önerisi üzerine, Leonardo da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan'ın Dünya Sanat Günleri olarak belirlenmesiyle birlikte dünya da ilk kez 15 Nisan 'Dünya Sanat Günü' olarak kutlanıyor. Ülkemizde de üniversite, sanat kuruluşları ve belediyelerin destekleri ile kutlamalar yapılıyor. Dünya Sanat Günü etkinliklerine destek veren üniversiteler arasında ise Boğaziçi Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi ve Çanakkale 18 Mart üniversitesi dikkat çekiyor.

BELEDİYELERDEN DESTEK BÜYÜK

Yapılan etkinliklere ise belediyeler de çalışmalarıyla imza atıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Belediyesi, Kartal Belediyesi, Şişli Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, Çankaya Belediyesi, Alanya Belediyesi ve Beyoğlu belediyesi destek veriyor. Dünya Sanat Günü Türkiye'nin çeşitli kentlerinde de kutlanıyor. Müze, Sanat kurumları ve galerilerin de etkinlikler çerçevesinde etkinlikleri bulunuyor. 15 Nisan'daki kutlamada Adnan Çoker'e ve Komet'e verilecek onur ödülünün ardından, dans, pandomim, jonklör ve canlı heykel gösterileri, Bulutsuzluk Özlemi ile Golden Horn Brass Quintet konserleri gerçekleşecek.

İLİMİZDEN GENÇLER BULUNUYOR

Yapılan Dünya Sanat Günün etkinliklerine Kocaeli Üniversitesi resmen destek vermese de üniversite kulüpleri ve öğrenciler etkinlikler de görev alarak destek oluyor. Yapılan sergilerde Kocaeli'nin önde gelen fotoğrafçıları, ressamları, heykel traşları da etkinlikler çerçevesinde Türkiye'nin çeşitli kentlerinde sergilerini sunacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya Sanat Günü Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement