Dünya Şehircilik Günü'nde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik'ten mesaj - Son Dakika
Güncel

Dünya Şehircilik Günü'nde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik'ten mesaj

Dünya Şehircilik Günü\'nde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik\'ten mesaj

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Eskişehir İl Müdürü Hikmet Çelik, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Çelik, Bakanlığın hedefinin altyapısı sağlam, afetlere dayanıklı ve çevreye duyarlı şehirler oluşturmak olduğunu belirtti. Ayrıca, Bakanlığın misyonunun doğal çevreyi korumak ve sürdürülebilir şehirler oluşturmak olduğunu vurguladı. Çalışmaların ülkemizin çevre ve şehirleşme vizyonuna uygun şekilde yürütüldüğünü ifade etti.

08.11.2023 10:35

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Eskişehir İl Müdürü Hikmet Çelik, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çelik, mesajında, Dünya Şehircilik Günü'nün 1949'dan bu yana kutlandığını ifade etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının, altyapısı sağlam, afetlere dayanıklı ve çevreye duyarlı şehirler oluşturmayı hedeflediğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Bakanlığımızın misyonu, doğal çevreyi korumak, sürdürülebilir şehirler ve yerleşmeler oluşturmak üzere, şehirlerimizin kimliğini canlandıran ve yatay mimariyi esas alan planlama, dönüşüm, güvenli yapılaşma, taşınmaz yönetimi ve konut sektörü ile çevreye yönelik tüm hizmetleri düzenleyici ve denetleyici bir anlayışla yapmaktır. Bakanlığımızın vizyonu ise sürdürülebilir çevre ve medeniyetimizi yaşatan şehirlerdir. Ülkemizin 2023 çevre ve şehirleşme vizyonu olan, doğal, tarihi, kültürel kaynaklarını koruyan, sürdürülebilir kılan, yenilik ve teknoloji ile bütünleştiren rekabet gücüne sahip, yaşam kalitesini yükselten bir ülke olması amaçlanarak müdürlüğümüzce bu doğrultuda tüm çalışmalar gayretli şekilde yürütülmektedir. Dünya Şehircilik Günü'müz kutlu olsun."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Şehircilik Günü'nde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik'ten mesaj - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement