Dünyada İlk ve Tek Olacak Okul - Son Dakika
Güncel

Dünyada İlk ve Tek Olacak Okul

Dünyada İlk ve Tek Olacak Okul

Çatalca'da dünyada ilk ve tek olacak okulun temeli atıldı.

30.10.2012 15:22

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın göreve geldiği günden itibaren Çatalca'ya kazandırılması için büyük uğraşlar verdiği biyomedikal lisenin temeli 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda atıldı. Temel atma töreni ve öncesinde yapılan resepsiyonda konuşan Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton ve Alvimedica CEO'su Cem Bozkurt yaptıkları konuşmalarda Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın bu projenin gerçekleşmesindeki en önemli kişi olduğunu belirterek, büyük emek ve katkılarından dolayı kendisine teşekkür ettiler.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ CEM KARA'NIN KATKISI ÇOK BÜYÜK

Çatalca İzzettin Mahallesinde 29 Ekim tarihinde gerçekleşen biyomedikal lisenin; "İshak Alaton Endüstri ve Meslek Lisesi" temel atma töreni öncesi İstanbul Trakya Serbest Bölgesinde bulunan Alvimedica yerleşkesinde bir resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona; Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Yarbay Oktay Hanay, İstanbul CHP 3. Bölge Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, siyasi parti ilçe başkanları, Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, Alvimedica CEO'su Cem Bozkurt, sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri, daire müdürlerinin yanı sıra Alvimedica üst düzey yetkilileri katıldı. Burada yapılan sinevizyon gösterisinin ardından Alvimedica CEO'su Cem Bozkurt, Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara birer konuşma yaptılar. Konuşmalarda CEO Cem Bozkurt firma ve okul ile ilgili katılımcılara kısa bilgiler verirken, Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton ise konuşmasında okul projesinin hayata geçirilmesinde yaşadıkları bürokrasi sıkıntısını dile getirdi. Alaton "Bu okulun yapımında Çatalca Belediye Başkanımız Sayın Cem Kara'nın katkısı çok büyüktür. Kolunun altına dosyaları alıp Ankaralara kadar giderek sorunların çözümü için okulun bir an önce yapılması için çok büyük gayretler gösterdi. Kendisine teşekkür ediyorum" diyerek, "Ufkumuz geniş olsun ama ayaklarımız yere bassın. 3 sene boyunca bürokrasi ile cebelleştik ama sonunda çabalarımızın sonucunu alıyoruz. Bütün ülke gençleri için bir kapı aralıyoruz. Şu anda dünya nüfusu 7 milyar. 2050 yılında ise dünyanın nüfusunun 9.5 milyar olması bekleniyor. Sağlık yatırımı önümüzdeki yıllar için öne çıkacak yatırımların başında geliyor. Dünyada örneği olmayan bu lise ile beraber Biocity diye adlandırdığımız sağlık endüstri parkını da ülkemize kazandıracağız" dedi.

CEM KARA "TÜRKİYE'YE ARMAĞAN OLSUN"

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ise "Bu resepsiyonda karşılaştığımız zorluklardan bahsetmek istemiyorum ama katkı sunan herkese ilk önce teşekkürlerimi sunarım. 2010 yılında Türkiye'nin ilk mübadele müzesini açarak Çatalca'da bir ilki gerçekleştirdik. Bugün bir ilki daha gerçekleştireceğiz. Çatalca'mızdan Türkiye'ye armağan olsun. Okulun yapılmasında katkı sunan başta Sayın İshak Alaton olmak üzere Alvimedica CEO'su Cem Bozkurt'a ve herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Alvimedica'nın Çatalca'daki üretim tesislerinde gerçekleşen resepsiyonun ardından okul inşaatının temelinin atılacağı İzzettin Mahallesine geçildi. Burada Alvimedica CEO'su Cem Bozkurt, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Alvimedica Başkanı İshak Alaton, İstanbul CHP 3. Bölge Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu ve Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan birer konuşma yaptılar.

UZUN BİR YOLUN İLK ADIMINI ATIYORUZ

Alvimediva CEO'su Cem Bozkurt'un konuşmasında, "Temelini atacağımız okulun hemen yanında bulunan İzzettin Mahallesi halkı ile komşu olduk. Onlar bizlere kapılarını açtı, bizleri sahiplendi. İzzettin Mahallesi halkına buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Bugün uzun bir yolun ilk adımını hep beraber atıyoruz. Bizlere yardım eden herkese, Başta Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

CUMHURİYETİMİZİN 90. YILINDA HİZMETE GİRECEK

Temel atma töreninde konuşan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, "Çatalca'da kurulacak sağlık vadisinin isim babası, fikir babası İshak Alaton'dur. İlçemize kazandıracağı bu okul için kendisine teşekkür ediyorum" dedi. Okul için harcanan emeği ve yaşanan gecikmeleri de konuşmasında anlatan Başkan Cem Kara, "Bugün temelini atacağımız okul Çatalca olarak namusumuz haline gelmişti. Bütün meclis üyeleri, bütün personel, bütün Çatalca halkı 'okul ne zaman yapılacak' diye sorar hale gelmişti. Çekilen güçlükler bugün Cumhuriyetimizin 89. yılını kutlarken geride kaldı. Akıllara niye 3 senedir bu okulun temeli atılmadı sorusu gelebilir. Buna şans ya da şanssızlık diyebiliriz. İzzettin köy tüzel kişiliğinden belediyemize geçen bu alan tarım alanıydı. Çatalca geneline baktığımızda da ilçemizin % 39'unun tarım, % 37'sinin de orman alanları içinde kaldığını görmekteyiz. Tarım yasaklarından dolayı da okulun yapılması gecikti. Yaptığımız görüşmeler sonrasında okulun yapılacağı parseldeki tarım alanı kaldırıldı. Bunun üzerine ise okulun yapılacağı parselin tam üzerinden 3. köprü çevre yolları projeleri geçti. Parselin kenarında bulunan yüksek gerilim hattı ve kuru dere yatağı yüzünden de gecikmeler yaşadık. Bundan sonra ise gecikmeye fırsat vermeden; okulumuz Cumhuriyetimizin 90. yılında atölyeleri, derslikleri, kız ve öğrenci yurtlarıyla hizmete girecektir." dedi.

İLERİYİ GÖRMÜŞ İNSANLAR

Başkan Cem Kara'nın ardından Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton bir konuşma yaptı. İshak Alaton konuşmasında, "Sağlık konusunda harcamalar 2050 yılında %1800 artacak. Ayrıca ülkemize 2011 yılında sağlık harcaması için yurt dışından 2,5 milyar dolar döviz girmiştir. Biz ülkemiz için kaynak yaratacak yatırımlar yapıyoruz. İleriki yıllarda gençler beni hatırlayacak, ileriyi görmüş insanları; Belediye Başkanı Cem Kara ve Alvimedica CEO'su Cem Bozkurt'u hatırlayacaklar" dedi.

ÇATALCA ÜNİVERSİTE KENTİ OLMALIDIR

İshak Alaton'un ardından mikrofona CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu geldi. Aslanoğlu konuşmasında, "Okulun yapımından dolayı Sayın İshak Alaton'a ve Cem Bozkurt'a teşekkürlerimi iletiyorum. Çatalca üniversite kenti olmalıdır. Vakıf üniversiteleri Çatalca'ya gelmelidir. İstanbul Milletvekilliğim süresince bu okulun yapımı için Çatalca Belediye Başkanımız Cem Kara benden de destek istedi. Bu okulun üzerinden otoban geçiyordu. Karayolları Müdürlüğü tarafından eğitime bir harç daha kondu. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Milletvekili Aslanoğlu'nun konuşmasının ardından Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan bir konuşma yaptı. Kaymakam Dr. Taşdan; "Çatalca'ya ekonomik anlamda katkı sağlayacak, iyi eğitimin bir halkası olacak ve sağlık sektörüne de katkı sunacak okulun yapımında yoğun emek harcayan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'ya, Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton'a ve CEO'su Cem Bozkurt'a teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Burada yapılan konuşmaların ardından Onuncu Yıl Marşı eşliğinde okul inşaatının ilk harcı atıldı.

DÜNYADA İLK VE TEK

Dünyada ilk ve tek olan ve Çatalca'da yapımına başlanan biyomedikal lise "İshak Alaton Endüstri ve Meslek Lisesi" inşası yaklaşık bir yıl içinde tamamlanarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edilecek. Çatalca Belediyesi'nin okul yapımı için bağışladığı toplam 87.950m2'lik bir alan içerisinde kurulacak olan "İshak Alaton Endüstri ve Meslek Lisesi", 6.790m2'si kapalı alan olmak üzere 24 derslikli öğrenim binası olarak inşa edilecek. Alvimedica'nın inşasını gerçekleştirerek İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışlayacağı lisenin bulunduğu yerleşkede ayrıca, 4 bloktan oluşan mesleki eğitim binaları, 180 kız ve 180 erkek öğrenci kapasiteye sahip 2 bloktan oluşan kız ve erkek öğrenci yurtları; 3 blok halinde, 10'ar daireli öğretmen lojman binaları yer alacak. Adeta bir üniversite kampüsünü andıran "İshak Alaton Endüstri ve Meslek Lisesi"nin bulunduğu alana ayrıca 2.200m2 kapalı alana sahip Etüt ve Eğitim Merkezi Spor Salonu ve Sosyal Tesislerde yer alacak

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünyada İlk ve Tek Olacak Okul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement