Dur" İhtarına Uymayıp Silah Kullanan Şüphelinin Polisin Açtığı Ateşle Ölümü Davası - Son Dakika
Güncel

Dur" İhtarına Uymayıp Silah Kullanan Şüphelinin Polisin Açtığı Ateşle Ölümü Davası

Dur" İhtarına Uymayıp Silah Kullanan Şüphelinin Polisin Açtığı Ateşle Ölümü Davası

Savcı, Sinan Dağcı'yı öldüren silahın "kamu düzeninin gözetilmesi ve kendilerine yönelen bir tehlikeyi bertaraf etmek için" kullandığının anlaşıldığını belirterek sanık polislerin beraatlerine karar verilmesini istedi.

23.11.2016 12:00

Savcı, Sinan Dağcı'yı öldüren silahın "kamu düzeninin gözetilmesi ve kendilerine yönelen bir tehlikeyi bertaraf etmek için" kullandığının anlaşıldığını belirterek sanık polislerin beraatlerine karar verilmesini istedi. Büyükçekmece'de polislerin 'dur' ihtarına uymayan ve hakkında çok sayıda suçtan yakalama kararı bulunan Sinan Dağcı'yı(37), meşru savunma sınırının aşılması suretiyle öldürdükleri iddiasıyla 4 polis memurunun yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, kamu düzeninin gözetilmesi ve kendilerine yönelen bir tehlikeyi bertaraf etmek için sanıkların silah kullandıklarının anlaşıldığını belirterek, sanıkların beraatlerine karar verilmesini istedi.

POLİS SANIK : SİNAN'I BEN VURMADIM

Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz 4 polis memuru hazır bulundu. Duruşmada savunmasını yapan sanık polis L.E. olay tarihinde şüpheli araç ve kişiler için tedbir aldıklarını belirterek, " Sinan Dağcı silah çektiğini ve bu sırada meslektaşlarımın da 'Yat Polis' gibi seslendiklerini duydum. Sinan elinde tabanca olduğu halde peşinden giden polislerin bulunduğu tarafa doğru ateş etti. Kaldırımın karşı tarafında beklediğimden silahla koşan şahsın önüne çıkmak istedim. Şahıs koşmayı sürdürdü. Koşan maktul diğer sokağa da girince önlerini kesebilirim düşüncesiyle bir geri sokaktan girdim. Arka sokaktan da silah sesleri geliyordu.Gittiğimde bu şahıs vurulmuştu. Vurulma anını görmedim. Sinan'ı ben vurmadım" dedi.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Duruşma Savcısı Selçuk Cengiz mütalaasına göre olay şöyle oldu: 8 Mayıs 2015 tarihinde hakkında birçok suçtan yakalama kararı bulunan Sinan Dağcı ve hakkında yine yakalama kararı olan K.E.'yi, polis takip edip durdurdu. Ancak Dağcı kaçmaya başladı. Dağcı kaçarken de elindeki tabancayı geriye doğru tutup bir el ateş etti. Kovalamaca sırasında ara sokaklara ve evlerin bahçelerine giren Sinan Dağcı, bahçe duvarından atlarken sanıklardan C. Ü.'nün, Sinan Dağcı'ya ateş ederek vurdu. Dağcı duvarın arkasına düşerek öldü.

"MAKTÜLÜN KAÇARKEN KOLLUĞA KARŞI ATEŞ ETTİĞİNİN SABİT OLDUĞU BELİRTİLDİ"

Sanıkların bir çok kere ateş ettikleri, bu ateşlerin etrafta bulunan çeşitli araçlara çarptığı belirtilen mütalaada, Sinan'ın ölümüne tek bir tabanca veya kurşun yarasının neden olduğu belirtildi. Sanıklardan C.Ü.'nün, Sinan Dağcı'nın duvardan atlarken aksi ispat edilemeyen savunmasına göre kendisine silah doğrulttuğu için ateş ettiğini beyan ettiği ifade edilen mütalaada, maktülün kaçarken kolluğa karşı silahla ateş ettiğinin sabit olduğu kaydedildi. Maktülün yanındaki tabancanın vahim nitelikli silahlardan olduğu, üzerindeki nüfus cüzdanının tamamen sahte olduğu ve çevredeki kamera kayıtlarının da net olmadığı ifade edilen mütalaada, sanıkların beyanlarının, tanıklar ve Adli Tıp Kurumu'nun raporları ile doğrulandığı belirtildi.

SANIKLARIN BERAATİ İSTENDİ

Mütalaada, olayın gelişimine göre sanıkların silah kullanmalarına, şahsi kararlarına veya sırf kamu otoristesinin kuvvetini göstermek için keyfi olarak başvurmadıkları, hakkında bir çok ağır suçtan yakalama kararı olan maktülün yakalandığında kaçması ile birlikte kolluğa karşı tabanca ile ateş etmesi hususlarının birlikte değerlendirildiği belirtildi. Sanıkların kamu düzeninin gözetilmesi ve kendilerine yönelen tehlikeyi bertaraf etmek için silah kullandıklarının anlaşıldığı ifade edilen mütalaada, tüm sanıkların beraatlerine karar verilmesi istendi. Mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için taraflara süre veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

İddianamede sanık polisler O.C., C.Ü.,Y.Y., L.E.,'nin, "Meşru savunma sınırının aşılması suretiyle adam öldürme" suçundan 3'er yıldan 6'şar yıla kadar hapis cezaları talep ediliyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dur' İhtarına Uymayıp Silah Kullanan Şüphelinin Polisin Açtığı Ateşle Ölümü Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement