Düsseldorf Başkonsolosluğu'ndan Soma Anma Programı - Son Dakika
Güncel

Düsseldorf Başkonsolosluğu'ndan Soma Anma Programı

Düsseldorf Başkonsolosluğu\'ndan Soma Anma Programı

Düsseldorf Başkonsolosluğu tarafından Alman Bisiklet Kulübü (ADFC) ile ortaklaşa üçüncüsü düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bisiklet turu Düsseldorf Schadowplatz'da başladı.

19.05.2014 10:21

Düsseldorf Başkonsolosluğu tarafından Alman Bisiklet Kulübü (ADFC) ile ortaklaşa üçüncüsü düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bisiklet turu Düsseldorf Schadowplatz'da başladı. Bisiklet turu öncesi toplanılan meydanda, Soma'da hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ayrıca sembolik olarak katılımcılara baret dağıtılırken, katılımcılar kollarına siyah bant bağladılar. Schadowplatz'dan başlayan ve Başkonsolos Alaattin Temür'ün de eşlik ettiği bisiklet turu için, Düsseldorf Başkonsolosluğu'nun yeni alınan binasının önünde mola verildi. Başkonsolos Alaatin Temür burada yeni bina hakkında bilgi verdi. Kısa mola ve bilgilendirmenin ardından yeniden başlayan bisiklet turu, Düsseldorf Başkonsolosluğu'nun mevcut binasının karşısındaki Rheinpark'ta son buldu.

SOMA İÇİN ÖZEL ANMA PROGRAMI

Bisiklet turunun ardından Rheinpark'ta Soma'da yaşamlarını yetirenler için özel anma program gerçekleştirildi. Burada katılımcılar, açılan taziye defterine Soma faciasında ölenler için taziye mesajlarını yazdılar. Maden kazasında hayatını kaybeden işçiler için Kuran-ı Kerim okundu ve ardından Almanca- Türkçe dua edildi. Anma etkinliğinde KRV Eyaleti Uyum Müsteşarı Thorsten Klute, Başkonsolos Alaattin Temür, Yeşiller Milletvekili Arif Ünal ve Alman Bisiklet Kulübü Başkanı Ulrich Kalle, birer konuşma yaptılar.

KRV Uyum müsteşarı Thorsten Klute, konuşmasında KRV Eyaleti'nin maden bölgesi olduğuna vurgu yaparak, 'Bölgemizde çok sayıda Türk kökenli göçmen bulunuyor ve aralarında madenciler var. Dolayısıyla üzüntülerini anlıyorum' dedi.

Başkonsolos Alaattin Temür ise, 'Bilindiği gibi 13 Mayıs tarihinde Soma'da hepimizi kedere boğan bir kaza meydana geldi. Çok sayıda madencimizi kaybettik. Geleneksel olarak düzenlediğimiz 3. geleneksel bisiklet turu etkinliğimizi, tamamen maden faciasını anma günü olarak gerçekleştirdik. Bir dakikalık saygı durusunda bulunduk ve hep birlikte dua ettik' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Düsseldorf Başkonsolosluğu'ndan Soma Anma Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement