Düzce Depreminin 15. Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

Düzce Depreminin 15. Yıldönümü

MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak, 12 Kasım 1999 depreminin 15. yıldönümü münasebetiyle yaptığı bir açıklama yayınladı.

12.11.2014 09:42

MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak, 12 Kasım 1999 depreminin 15. yıldönümü münasebetiyle yaptığı bir açıklamada

“17 Ağustos depreminin ardından aynı yıl içerinde gerçekleşen 12 Kasım depremi ile ilimiz bir kez daha sarsıldı ve Düzce’mizde çok sayıda can ve mal kaybı yaşadı. Ailelerini, eşleri, evlatlarını, akrabalarını, dostlarını ve arkadaşlarını kaybedenler oldu. Adeta taş taş üstünde kalmayan ilimizin tekrar eski haline gelmesi mümkün değildi.

Yeni bir yapılanma ve ilimize büyük oranda yatırım ve destek gerekiyordu. Çünkü derhal yıkılması gereken yaklaşık 3 bin 500 bina, yaklaşık 13 bin yıkık ya da ağır hasarlı ev ve yaklaşık 2 bin 500 adet yıkık ya da ağır hasarlı iş yeri vardı. İlimiz adeta bir şantiyeyi andırıyordu. Mevcut hükümetimiz ile birlikte Düzce’mizin il olması ile beraber felaketin etkilerinin azalması konusunda büyük bir mesafe kat edilmiştir.

İnşallah en kısa sürede de ilimiz deprem etkilerinden tamamen kurtulacaktır. Bu vesileyle 12 Kasım Depremi’nin 15. yıl dönümünde deprem şehitlerimizi rahmetle anıyor, Yüce Allah’tan bir daha milletimize böyle acılar yaşatmamasını diliyorum“ dedi.

Düzce Depreminin 15. Yıldönümü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Düzce Depreminin 15. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement