Ebola Virüsü Senegal'e de Sıçradı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Ebola Virüsü Senegal'e de Sıçradı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Ebola Virüsü Senegal\'e de Sıçradı

Senegal Sağlık Bakanı Coll Seck, Ekvator Ginesi’nden Senegal’e gelen bir üniversite öğrencisinde yapılan testin pozitif çıktığını bildirdi.

Senegal Sağlık Bakanı Awa Marie Coll-Seck, Ekvator Ginesi'nden gelen bir öğrencide Ebola virüsü tespit edildiğini doğruladı.

Bakan Coll-Seck, düzenlediği basın toplantısında Senegal'de Ebola virüsünün ilk kez görüldüğünü, öğrenci üzerinde yapılan testlerin pozitif çıktığını söyledi.

Adı açıklanmayan üniversite öğrencisinin Başkent Dakar'daki bir hastanede karantinaya alındığını bildiren Coll-Seck, öğrenciye Ekvator Ginesi'ndeyken hastalığın bulaştığının belirlendiğini kaydetti.

Bakan Coll-Seck, hastalığın belirtilerini gösteren öğrencinin doktorların dikkatini çektiğini ve en başından itibaren karantinaya alındığını da vurguladı.

Hastalığın Senegal'de yayılmasını önlemek için gereken tüm tedbirlerin alındığını ifade eden Coll-Seck ayrıca, Senegal'in Ekvator Ginesi ile sınırını 21 Ağustos'ta kapattığını hatırlattı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün son verilerine göre, Ebola, Liberya, Sierra Leone, Gine ve Nijerya'da bin 552 kişinin ölümüne neden oldu. - Ankara

Kaynak: AA