Edirne'de Babalık Yaptığı Yeğenine Böbreğiyle Hayat Verdi - Son Dakika
Güncel

Edirne'de Babalık Yaptığı Yeğenine Böbreğiyle Hayat Verdi

Edirne\'de Babalık Yaptığı Yeğenine Böbreğiyle Hayat Verdi

Edirne'nin Meriç ilçesindeki Aliço Pehlivan Köyünde yaşayan 55 yaşındaki Zeynep Baştürk, 75 yaşındaki amcası İbrahim Ceylan'ın böbreğiyle hayata tutundu.

10.06.2015 17:57  Güncelleme: 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Babalık yaptığı yeğenine böbreğiyle de hayat verdi

Edirne'nin Meriç İlçesinde Aliço Pehlivan Köyü'nde yaşayan 55 yaşındaki Zeynep Baştürk, 75 yaşındaki amcası İbrahim Ceylan'ın böbreğiyle hayata tutundu.

Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Transplantasyon Ünitesi'nde gerçekleşen nakille gözyaşları içinde 2'nci kez hayata geldiğini anlatan evli 2 çocuk annesi Zeynep Baştürk, "Yaklaşık 10 yıldır böbrek hastası olarak diyaliz makinesine bağlı yaşıyordum. Benim çok küçük yaşta babam öldü. Kendisini hiç görmedim. Beni amcam büyüttü ve bana babalık yaptı. Kendi çocuklarından hiç ayırmadı. Bundan 6 ay önce kendisinden böbreğini istedim. Hiç düşünmeden 'tamam' dedi. Beni büyütüp evlendirip bana hayat veren amcam, böbreğini de vererek bana bir kez daha hayat verdiö dedi.

Yeğenini çok sevdiğini kendi çocuklarından hiç ayırmadığını söyleyen evli 2 çocuk 2 torun sahibi İbrahim Ceylan, "Ona canım feda olsun. Onun rahatsızlığı beni çok üzüyordu. Şimdi çok mutluyum. Babası 27 yaşında öldü. O zaman Zeynep daha yeni doğmuştu. Benim elimde büyüdü. O benim kızım. Kendi çocuklarımdan onu hiç ayırmadım. Hayatım ona feda olsunö diye konuştu.

Nakili yapan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Transplantasyon Ünitesi böbrek nakil uzmanı Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu ameliyatın başarılı geçtiğini ve hastanın sağlık durumunun çok iyi olduğunu kaydetti.

20 BİN BÖBREK HASTASI NAKİL BEKLİYOR

Türkiye'de 60 bin böbrek hastasının diyaliz makinesine haftada 3 gün bağlandığını ve 20 bin hastanın böbrek nakli beklediğini belirten Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu, "Hastalar 1 bardak suya bile muhtaç oluyorlar. Doya doya su içemiyorlar. Haftanın 3 günü diyalize girmek zorunda kalıyorlar ağır bir yaşam koşulları var. Beyin ölümü gerçekleşen kişilerin yakınları organlarını bağışlarlarsa böbrek, karaciğer, kalp ve akciğer hastalarımıza da yeni bir yaşam umudu olurö diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne'de Babalık Yaptığı Yeğenine Böbreğiyle Hayat Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement