Edirne'de dün başlayan kakava coşkusu devam ediyor. Dün yakılan kakava ateşi ile birlikte başlayan eğlence gece boyunca devam ederken, romanlar yeni yılın bol ve bereketli geçmesi için bu sabah şafakla birlikte Tunca nehrine girdiler.
Romanlar sabah saatlerinde at arabaları ve yürüyerek Tunca nehrine akın etti.
Burada davul zurna eşliğinde göbek atan romanlar,
kakava kültürünü yerinde görmek için Edirne'ye gelen Japon turistlere de göbek atmayı öğrettiler. Nehir kenarına inip ellerini yüzlerini yıkayan romanlar, yeni yılın bol ve bereketli geçmesi içinde nehire girdiler. Bu seneki kakava kutlamalarında romandan çok meraklı vatandaşlar bulunurken dileklerini yazdıkları kağıtları köprü üzerinden Tunca nehrine attılar.
Nehir kenarındaki ağaçlardan dal kıran romanlar yine geldikleri gibi göbek atarak evlerinin yollarını tuttular. - EDİRNE
Son Dakika › Güncel › Edirne'de Kakava Coşkusu Devam Ediyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.