Edirne 'Soygun' Yalanıyla 700 Bin Lira ve 200 Bin Liralık Altın Dolandırdılar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Edirne 'Soygun' Yalanıyla 700 Bin Lira ve 200 Bin Liralık Altın Dolandırdılar

31.03.2017 19:24

'Soygun' yalanıyla 700 bin lira ve 200 bin liralık altın dolandırdılarEDİRNE'de kendilerini hakim, savcı ve polis olarak tanıtıp, isimlerinin soygun olayına karıştığı yalanıyla 12 kişiyi 700 bin lira ile 200 bin lira değerinde ziynet eşyası ile dolandıran 3 kişi tutuklandı.

'Soygun' yalanıyla 700 bin lira ve 200 bin liralık altın dolandırdılar

EDİRNE'de kendilerini hakim, savcı ve polis olarak tanıtıp, isimlerinin soygun olayına karıştığı yalanıyla 12 kişiyi 700 bin lira ile 200 bin lira değerinde ziynet eşyası ile dolandıran 3 kişi tutuklandı.

Edirne'de 12 kişi, kendilerinin telefonla dolandırıldığı gerekçesiyle İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne başvurmasının ardından polis, geniş kapsamlı çalışma başlattı. Çalışmada dolandırıcıların, kendilerini hakim, savcı ve polis olarak tanıtıp, aradıkları kişilere, "Kuyumcu soygunun adınız karıştı. Sizin altınlarınızla soyulan altınlar karşılaştırılacak. Kuyumcudan alınan paralar ile sizin paralar da karşılaştırılacak. Bu yüzden evinizdeki altın ve paraları gelen arkadaşlara verin. Eğer vermezseniz hakkınızda soyguncu olarak işlem yapılacak" dedi.

Telefonla aranan kişilerde ellerinde bulunan toplam 700 bin lira para ile 200 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını dolandırıcılara kaptırdı. Edirne polisi, dolandırıcıları tespit etmek için kentteki güvenlik kameralarını didik didik inceleyip, kimliklerini tespit etti. Şebeke üyelerinden V.S.'nin güvenlik kameralarında İ.S.'den 20 bin lira alırken, görüntüleri ortaya çıkarıldı. Polis, daha sonra takibe aldıkları şüphelilerin bulunduğu adresleri tespit ederek operasyon düzenledi. Edirne'deki operasyonda A.D. ve Ö.E., İstanbul'daki operasyonlarda ise V.S. ile A.G., yakalandı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde soruşturmaları tamamlanan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ö.E., V.S., A.G., tutuklanırken, A.D., denetimli serbestlik kararı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis, dolandırıcıların lideri konumunda olan bir kişiyi de yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne 'Soygun' Yalanıyla 700 Bin Lira ve 200 Bin Liralık Altın Dolandırdılar - Son Dakika


Advertisement