Edremit MHP'de Gergin Kongre - Son Dakika
Güncel

Edremit MHP'de Gergin Kongre

Edremit MHP\'de Gergin Kongre

MHP Edremit İlçe Kongresi'nde, MHP'li Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'ın faaliyet raporu okunurken, mevcut ilçe başkanı Ahmet Soylu'ya, "Sen belediye işçilerini delege yapmadın, ülkücü işçileri delege yapmadın."

15.01.2012 20:38

MHP Edremit İlçe Kongresi'nde, MHP'li Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'ın faaliyet raporu okunurken, mevcut ilçe başkanı Ahmet Soylu'ya, "Sen belediye işçilerini delege yapmadın, ülkücü işçileri delege yapmadın. Ülkü Ocakları'ndan delege almadın. Sen soylu değil, soysuzsun" sözleri kongrede gergin anların yaşanmasına neden oldu. Partililerin araya girmesiyle yatışan gerginlik, bu kez de, Belediye Başkanı Kılıç'ın, İl Başkanı Mehmet Duran'a, "Burada kavga yaşanmasının nedenlerinden biri de sensin" diye bağırması üzerine gerilim yeniden tırmandı. Başkan Kılıç'ın salondan ayrılması, delegelerin dışında kalan üyelerin de salondan çıkmasının ardından sukunetin sağlandığı kongredeki seçimde, İlçe Başkanı Ahmet Soylu güven tazeledi.

Alp Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen kongrenin divan başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Ayanoğlu yaptı. İlçe Başkanı Ahmet Soylu'nun faaliyet raporunu okuduğu sırada oturduğu yerden ayağa kalkan Tuncay Kılıç'ın "Sen belediye işçilerini delege yapmadın, ülkücü işçileri delege yapmadın. Ülkü Ocakları'ndan delege almadın. Sen soylu değil, soysuzsun" sözleri ortamı gerdi. Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'ın bu tavrı partililer tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Divan Başkanı Hamit Ayanoğlu araya girerek, kongrenin düzeninin bozulmamasını istedi. Partililerin araya girmesi sonucu ortalık yatışırken bu kez de divana doğru yürümek isteyen Başkan Kılıç'ın, MHP İl Başkanı Mehmet Duran'a, "Burada kavga yaşanmasının nedenlerinden biri de sensin" diye bağırması bir kez daha gerginliğin çıkmasına neden oldu. Belediye Başkanı Kılıç daha sonra kongreyi terk etti. Yaklaşık 15 dakika salon dışında da süren gerginlik, divan başkanlığınınca yapılan anons doğrultusunda delegelerin dışında kalan üyelerin salonu terk etmesi üzerine son buldu.

Yaşanan gerginliğin ardından konuşan Divan Başkanı ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Ayanoğlu, "1972'den beri mücadele ediyoruz. 5 bin şehit verdik. Ama büyük umutlarla geldiğim Edremit'te hayatımın en zor gününü yaşadım. Ayağımızın altından ülkemiz yavaş yavaş çekilirken, biz burada bir takım hesaplar içerisinde birbirimizi kırıyorsak, inanın bu Edremit'e de, Tuncay Kılıç'a da, ilçe başkanı Ahmet Soylu'ya da, İl Başkanı Mehmet Duran'a da, ben Hamit Ayanoğlu olarak bana da bizlere faydası yok. Yapılması gereken ülkücü adaba, ülkücü edebe, ülkücü ahlaka, uygun bir tavır içerisinde olunmasıdır" dedi.

Kongrede aday olması beklenen Edremit Ülkü Ocakları Eski Başkanı Umut Pulat, kürsüye gelerek, "Bu ortamda aday olmayacağım. Önemli olan partimizin birlik ve beraberliğini korunmasıdır. Bu yüzden adaylık yarışından çekiliyorum" dedi. Daha sonra mevcut ilçe başkanı Ahmet Soylu'nun başkanlığında tek liste ile seçimlere gidildi. Ahmet Soylu, 295 oyun 294'ünü alarak tekrar ilçe başkanlığına seçildi. Yaşananların üzücü olduğunu belirten Ahmet Soylu, "Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Ama bu belediye başkanı Tuncay Kılıç'ın her zamanki tavrı. Biz her zaman birlik ve beraberliğimizi korumaya, birbirimize saygılı olmaya çalışacağız. Kongrenin kazanını ya da kaybedeni yok. MHP kazandı" diye konuştu.

MHP Edremit İlçe Başkanlığına seçilen Ahmet Soylu'nun listesi şu isimlerden oluşuyor; Süleyman Altıntaş, Şenol Bolel, İsmail Uçar, Mustafa Sağlam, Katip İsak, Murat Korkmaz, Metin Balyalı, M. Ferah Kaya, Ali Gür Armutçu, Osman Atik, H. Necat Gürel, İsmail Cahet Keskin, Harun Küçükkatipoğlu, İhsan Şahin, Hüseyin Çıkmaz, Zekeriya Durmaz, Tufan Aygün, Şener Yağlı ve Mithat Durak - Balıkesir/ Edremit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edremit MHP'de Gergin Kongre - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement