Eğitime 21 Milyon TL Yatırım - Son Dakika
Güncel

Eğitime 21 Milyon TL Yatırım

Eğitime 21 Milyon TL Yatırım

Isparta İl Özel İdaresi, eğitim alanında önemli projeler hayata geçiriyor.

05.08.2016 15:17

Isparta İl Özel İdaresi, eğitim alanında önemli projeler hayata geçiriyor. Isparta merkezde daha önceden planlanan 24 derslikli Sosyal Bilimler Lisesi ile Eğirdir'de Anadolu lisesi ve ortaokul için ihale süreci tamamlanarak, inşaat aşamasına geçildi. İstiklal Mahallesi'nde yapılacak 24 derslikli Sosyal Bilimler Lisesi'nin ihalesi 25 Temmuz'da gerçekleştirildi. Kanuni Bülent Gündüz'ün yükleniciliğini üstleneceği proje 7.5 milyon TL'ye ihale edildi. Okul gelecek yılın sonunda tamamlanacak.

Eğirdir'e iki okul

Eğirdir'de de eğitim alanında 2 büyük yatırım yapılıyor. 32 derslikli Anadolu lisesi ile 24 derslikli ortaokulun ihale süreci tamamlandı. Anadolu lisesi 6.7 milyon TL'ye, ortaokul ise 5.7 milyon TL'ye ihale edildi. Anadolu lisesinin yükleniciliğini Beşir İnşaat, ortaokulun ise Ulaş Toprak ve Yasin Yaman ortak girişimi üstlendi. Bu okullar da Aralık 2017'de tamamlanacak.

Spor salonu yapılacak

İl Özel İdaresi, Merkez Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne de kapalı spor salonu yapıyor. 18 Nisan 2016'da gerçekleştirilen ihale sonunda projenin yükleniciliğini İnşaat Mühendisi Günder Bilgiç üstlendi. 903 bin TL'ye mal olacak spor salonu Haziran 2017'de tamamlanarak, öğrencilerin hizmetine sunulacak.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Eğitime 21 Milyon TL Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement