Eker-BYK Trofesi, Mudanya'dan Start Aldı - Son Dakika
Güncel

Eker-BYK Trofesi, Mudanya'dan Start Aldı

Eker-BYK Trofesi, Mudanya\'dan Start Aldı

EKER-BYK trofesi, 16 Mart Cumartesi günü, Mudanya'da Arnavutköy Limanı'nından verilen startla başladı.

20.03.2013 16:04

Bursa Yelken Kulübü ve Eker'in sponsorluğu ile düzenlenen EKER-BYK trofesi, 16 Mart Cumartesi günü, Mudanya'da Arnavutköy Limanı'nından verilen startla başladı. 12 tekne ve 100 yelkencinin yarıştığı torofeyi, Eker çalışanlarından oluşan ve kaptanlığını Eker Süt Ürünleri AŞ Genel Müdürü Ahmet Eker'in yaptığı "Eker" takımı, IRC A sınıfında birinci oldu. Yarışlardan sonra konuşan Ahmet Eker, Mudanya'yı yelkende yeni bir destinasyon olarak duyurmayı hedeflediklerini söyledi.

36 yıldır süt ve süt ürünleri sektörünün güvenilir ismi olan Bursa merkezli Eker, şimdi de Bursa'nın adını yat yarışları ile duyuracak. Bu amaçla Bursa Yelken Kulübü ile işbirliği halinde gerçekleştirilen ve 8 ay sürecek olan EKER-BYK trofesi, Mudanya'da Arnavutköy Limanı'nda, 16 Mart günü çok özel bir yarışla start aldı. 3 ayrı sınıfta 12 tekne ve 100 yelkencinin trofenin ilk ayağı hava şartları nedeniyle zorlu geçti.

IRC A sınıfında yarışı birinci olarak tamamlayan Eker takımı kaptanı Ahmet Eker, yarış sonrası mücadelelerini şöyle anlattı:

"Coğrafi rotalı bir yarış yaptık. Mudanya'dan Armutlu'ya gidip geldik. Aşağı yukarı 15 mil kadardı. Hafif bir karayelde start aldık. Aslında startta biraz geç kaldık. Körfezin ortasında bir hava boşluğu var, giderken o boşlukta biraz zaman kaybettik. Borusan yarıştan çekilince, hızla şamandırayı dönüp, dönüşe geçtik. Aynı boşlukta bu sefer çok daha uzun bir süre kaybettik. Ancak hafif havalarla oradan kurtulup, yarışı birinci olarak bitirdik. Trofenin açılışında birinci olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

"Mudanya'nın da bir rota olarak tanınması önceliğimiz"

Yelken yarışmasına hem yarışçı hem de sponsor olarak katılan Eker Süt Ürünleri AŞ Genel Müdürü Ahmet Eker, Mudanya'yı yelkende yeni bir destinasyon olarak duyurmayı hedeflediklerini söyledi:

"Eker olarak, bu sene sponsorluğunu da üstlendiğimiz Bursa Yelken Kulübü'ne 7-8 sene önce dahil olduk. Mudanya ve Gemlik yelken kluplerine de ayrıca destek oluyoruz. Geçen sene de aynı şekilde 7-8 yarış yaptık. Bu sene Türkiye Yelken Federasyonu yarışların hepsini kendi programına aldı. Amacımız burayı yarış merkezi haline getirmek. İki ana hedefimiz var. Öncelikle buradaki yat yarışçılığını ve yat sayısını artırmak. İkinci hedefimiz ise daha hızlı ve yarışçı teknelerin buraya gelmesini özendirmek istiyoruz. Hedef yat sayısı kadar, yat ve ekibin kalitesi de önemli. İstanbullu yelkencileri de buraya çekmek istiyoruz. Örneğin bu sene Ağustos ayının sonunda, 4 günlük İstanbul yatlarının da dahil olduğu bir yarış yapılacak. Bizim bu trofeye sponsor olmamızın ana nedeni bu. Mudanya'nın da bir rota olarak tanınması önceliğimiz. Yelkencilikte sponsor bulmak zordur. Yelken sporunun özellikle de yerel medyada daha fazla yer bulmasını amaçlıyoruz. Popülaritesini artırmak, sponsor değerini artırmak hedefimiz. Bunu başarınca, daha sonra Eker olarak ulusal yarışlara da sponsor olabiliriz."

"Trofemiz Bursa'ya hediyemiz olacak"

Trofenin açılışına konuşan Bursa Yelken Kulübü Başkanı Sürel Solakozlu, geçen sene il programında olan yarışların bu sene Türkiye Yelken Federasyonu'nun açık yarış statü programına alındığını ifade etti. Bu olayın Bursa yelkenciliği için bir milad olduğunu belirten Solakozlu, sporluğu için Eker'e teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bursa Yelken Kulubu'nü, 2001 yılında 8 kişi ile kurduk. Kuruluş amacımız topluma hizmet etmekti. Maalesef bölgemizde denizci de yelkenci de yok. Bu sporu geliştirmek, bu nedenle biraz zaman aldı. Tabii bu bir süreç. İlk yarışımızı 2001 yılında, yani kurulduğumuz yıl yaptık. Artık Türkiye Yelken Federasyonu'nun kararı ile tüm yarışlar ulusal oldu. Bu sene de böyle devam edecek. O zamanlar bugün olduğu gibi, Eker gibi bir sponsorumuz yoktu. Şu anda projelerimizi Ahmet Eker ile birlikte yürütüyoruz. Burada en büyük handikap teknelerin ölçümleri. One design yarışlar yelkencinin yeteneğini gösteren yarışlardır. Bundan sonrası için one design yarışlara girmeyi büyük bir hevesle istiyor, Ahmet Eker ile bu konuda gerekli tüm emeği harcamaktan da çekinmiyoruz. Güney Marmara bölgesinde yatçılık anlamında denizdeki tek aktör biziz. Trofemiz kapsamında da yapacağımız Haziran ayındaki Uludağ Kupası ( 3. kez gerçekleşecek) Bursa'ya hediyemiz olacak…"

Sporcular zorlu mücadeleyi, mangal partisi ve ödül töreni ile sonlandırdı.

EKER-BYK TROFESİ 1. AYAK SONUÇLARI

(16 Mart Cumartesi)

IRC A

Katılan tekne sayısı: 3

1. Eker (Ahmet Eker) 16.36.10

2. Azmarida (Haluk Turşucular) 17.59.50

DNF: Evolution (Gemlik Yelken Kulübü/ Mustafa Öncü)

IRC B

Katılan tekne sayısı: 3

1. Avila (Birol Bahadır) 18.06.08

2. Mermaid (Veli Kaynar) 18.09.38

DNF: Sera (Sezai Sezer)

IRC C

Katılan tekne sayısı: 3

1. Mavi Deniz (Yavuz Tavus) 17.05.10

2. Mekik (Sinan Uluvar) 18.10.12

3. Teodora (Nihat Erdin) 18.07.30

DESTEK

Katılan tekne sayısı: 1

DNF: Gusto (Orhan Çakır)

Eker-BYK Trofesi 2013 yarış takvimi

16 Mart 2013 Bursa Kupası

20 Nisan 2013 Cumartesi Mudanya Kupası

12 Mayıs 2013 Pazar Trilye Kupası

29-30 Haziran 2013 Uludağ Kupası

29 Ekim 2013 Salı Cumhuriyet Kupası

10 Kasım 2013 Pazar Gemlik Atatürk'ü Anma Kupası

1 Aralık 2013 Pazar Körfez Kupası

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eker-BYK Trofesi, Mudanya'dan Start Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement