Ekmek Fırınlarına Sıkı Denetim - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ekmek Fırınlarına Sıkı Denetim

Ekmek Fırınlarına Sıkı Denetim
11.07.2012 16:15  Güncelleme: 16:37

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte gıda satışı yapan işyerlerine yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Son olarak ekmeklerin sağlıklı koşullarda üretilip belirtilen koşullarda muhafaza edilerek satışa sunulması için denetimler artırıldı.

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ekmek çıkaran fırınları mercek altına alarak buralardaki denetimlerini sıkılaştırdı.

Belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içerisinde kalan tüm fırınlar, ekiplerce kontrolden geçirildi. Ekipler, bir fırında olması gereken tüm özellikleri tek tek kontrol etti. Çalışanların ve işyerinin temizliği, iş gömleği giyilmesi, ekmek kasalarının temizliği ve kırık olmaması, ekmek gramajı gibi konulara dikkat edildi.

Yapılan denetimlerde 16 işyerine çalışanların iş gömleği giymemesi, temizliğe dikkat edilmemesi gibi konularda işlem yapıldı. Bu arada 7 fırına da ihtar verildi.

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, fırınlarda istenilen şartların yerine getirilinceye kadar denetimlerin süreceğini belirterek, 'Amacımız, vatandaşlarımıza sağlıklı ve kurallara uygun olarak üretilmiş ekmeğin ulaştırılmasını sağlamaktır. Halk sağlığını ilgilendiren konularda kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Ramazan ayı boyunca gıda maddesi üretilen, satılan ve tüketilen yerlerde denetimlerimiz aralıksız devam edecektir' dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ekmek Fırınlarına Sıkı Denetim - Son Dakika


Advertisement