PAÜ'nün İki Projesi Tamamlandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

PAÜ'nün İki Projesi Tamamlandı

PAÜ\'nün İki Projesi Tamamlandı
15.09.2013 17:41  Güncelleme: 16:05

PAÜ'nün TÜBİTAK destekli olarak hayata geçirdiği 'Çevre Dedektifi Horoz İşbaşında' ve 'Ekocanlar Çöpteki Hazinenin Peşinde' projeleri tamamlandı.

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi'nin (PAÜ) ilk ve ortaokul öğrencilerine çevre bilincini aşılamak amacıyla TÜBİTAK destekli olarak hayata geçirdiği 'Çevre Dedektifi Horoz İşbaşında' ve 'Ekocanlar Çöpteki Hazinenin Peşinde' projeleri tamamlandı. Düzenlenen törenle eğitimi tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi.

Projeler için PAÜ Eğitim Fakültesi ve Rektörlük Toplantı Salonu'nda iki ayrı tören düzenlendi. TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projesi kapsamında Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 2- 13 Eylül arasında yürütülen Çevre Dedektifi Horoz İşbaşında projesini tamamlayan 25 öğrenciye düzenlenen törenle Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas tarafından 'Çevreci Horoz' sertifikası verildi.

YARIŞMALARDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

İlkokul mezunu öğrencilerin içinde yaşadıkları çevre ve çevre problemlerine dikkat çekmek, çevre koruma ve çevre problemlerini önleme davranışları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla projede deney, gezi, gözlem, drama gibi yöntemler kullanılarak 45 etkinlik gerçekleştirildi. Atık pil toplama ve Denizli'nin en temiz ve en kirli karelerini belirleme fotoğraf yarışmaları düzenlendi. Eğitim Fakültesi'nde gerçekleşen törende yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

MİNİKLERE DE SERTİFİKA

Tavas Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Vedat Oflaz tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK 4004 Bilim Toplum Projesi olan Ekocanlar Çöpteki Hazinenin Peşinde'nin sertifika töreni ise Rektörlük Toplantı Salonu'nda yapıldı. Köy okullarında eğitim gören ilköğretim çağındaki öğrencilerin içinde yaşadıkları çevre, doğadaki varlıklar, doğa bilimleri ve doğal süreçler hakkında farkındalık oluşturmayı amaçlayan projeye katılan 25 ilköğretim öğrencisine sertifikalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas verdi. 10 gün süren projede öğrencilerle 22 farklı etkinlik yapıldı. Rektör Yardımcısı Nas, üniversite olarak sadece yüksek öğretim değil ilk öğretimdeki çocuklara da farklı projelerle eğitim verdiklerini dile getirdi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PAÜ'nün İki Projesi Tamamlandı - Son Dakika


Advertisement