Elazığ Kanguru Fare Elazığ'da Bulundu - Son Dakika
Güncel

Elazığ Kanguru Fare Elazığ'da Bulundu

Elazığ'da, dünyanın en ilginç 19 hayvanından biri olarak bilinen kanguru fare bulundu.

20.06.2018 17:28

Elazığ'da, dünyanın en ilginç 19 hayvanından biri olarak bilinen kanguru fare bulundu. Veteriner Hekim Veysel Çam, Elazığ'da görüntülenen bu farenin bölgede genelde görülmeyen bir fare türü olduğunu belirterek, "Halk arasında kanguru faresi olarak bilinir. Keseleri yoktur, zıplayarak gider ve kuyrukları dikenlidir. Kulakları tavşan kulaklarına benzer"dedi.

Maden ilçesine bağlı Osmançayır Köyünde Ercan Yıldız adlı bir vatandaşq tarafından cep telefonu ile kanguru fare görüntülendi. Uzun kuyruğu, fare ve tavşan karışımı görüntüsüyle ve zıplaması ise kanguruyu anımsatan farenin görüntüsünü izleyenler gözlerine inanamadı. Elazığ'da ilk defa görüntülenen fare türü hakkında konuşan Veteriner hekim Veysel Çam, Elazığ'da görüntülenen bu fare yoğunlukla bu bölgede görülmeyen bir fare türü olduğunu ifade ederek, "Halk arasında diğer bölgelerde kanguru faresi olarak bilinir. Keseleri yoktur, zıplayarak gider ve kuyrukları dikenlidir. Kulakları tavşan kulaklarına benzer.Elazığ'da da ilk defa böyle bir fare görüldü"diye konuştu.Kanguru farelerinin özellikle sıcak bölgelerde görüldüğünü ifade eden Veterinen hekim Çam, "Elazığ ve Maden bölgesinde ilk defa görülen bir fare ırkı. Bu fareler bitkilerin köklerindeki sıvılar ile beslenirler. Özellikleri zıplayarak hareket etmeleridir.Normal fareler gibi kaçmazlar"dedi. Kanguru farelerinin Elazığ'da ilk defa görüldüğü için dikkate alınması gerektiğini belirten Çam,"Kanguru faresinin Elazığ'da görülmesi iklim değişikliği ve yağışların yoğun olmasından dolayı olabilir. Bir veteriner hekim olarak bu konunun mutlaka araştırılması lazım"diye konuştu.

Kanguru faresinin dünyanın en ilginç 19 hayvanından biri olduğunu söyleyen Çam, "Bu fare kesinlikle su tüketmez. Su tüketmedikleri için aç kaldıkları anda insanların burun kısmını yeme özellikleri var. Ayrıca kış uykusuna yatarlar. Kış aylarında görünmezler. Yaz aylarında ise oldukça fazla görünürler"dedi.

Elazığ Kanguru Fare Elazığ\'da Bulundu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ Kanguru Fare Elazığ'da Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement