Elif Dağdeviren Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Elif Dağdeviren Öğrencilerle Buluştu

Elif Dağdeviren Öğrencilerle Buluştu

İftarlık Gazoz'un Yapımcısı, Antalya Film Festivali Direktörü Elif Dağdeviren, 1. Medya Günleri'nde İstanbul Üniversitesi öğrencileri ile buluştu.

03.05.2016 16:24  Güncelleme: 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (İÜ TBMYO) Elektronik ve Otomasyon Bölümü Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı tarafından düzenlenen 1. Medya Günleri'nin Açılış Töreni, 2 Mayıs 2016 tarihinde İÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı. 1. Medya Günleri'nin açılışı, 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde "Sosyal Sorumluluk Özel Ödülü" alan "Uzun İnce Bir Yoldayım"ın İstanbul Galası ve Elif Dağdeviren söyleşisi ile gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmalarını İÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erdoğan Köse ve İÜ TBMYO Radyo ve Televizyon Teknolojisi Program Başkanı Doç. Dr. Özgü Yolcu yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından "Uzun İnce Bir Yoldayım" filminin gösterimi yapıldı. Film konuşma, işitme, zihinsel, fiziksel engelli ve otistik çocuklara eğitim veren ve onları hayata hazırlayan Antalya Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencisi Şerife'nin hikâyesini anlatmaktadır. Filmde Şerife ve arkadaşları, fırsat verildiğinde pek çok engelin aşılabileceğini herkese gösterir.

Film gösterimi sonrasında İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ergün Yolcu moderatörlüğünde, Uluslararası Antalya Film Festivali Direktörü Yapımcı Elif Dağdeviren ile bir söyleşi gerçekleştirildi.

"Üniversiteler Sektörle Buluştu"

Yapımcı Elif Dağdeviren söyleşide, festivalde bu yıl ilk kez İstanbul Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi'nin öğretim üyeleri ve öğrencilerinin ortak bir yapıma imza attıklarını ve "Festival Akademi"yi hayata geçirdiklerini belirtti. Elif Dağdeviren, üniversiteleri ve sektörü bir araya getiren projenin süreçlerini anlattı.

Film festivallerinin öneminden de bahseden Elif Dağdeviren, festival için yapılan çalışmaları, hazırlık sürecini ve çalışma şeklini anlatarak gençlerle tecrübelerini paylaştı. Elif Dağdeviren ayrıca film yapım süreçlerini baştan sona öğrencilerle paylaştı.

Programın soru cevap bölümünde Elif Dağdeviren, öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı.

Program, İÜ TBMYO Radyo ve Televizyon Teknolojisi Program Başkanı Doç. Dr. Özgü Yolcu tarafından Elif Dağdeviren'e teşekkür plaketi takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Elif Dağdeviren Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement