Emekliler Sandık Başında - Son Dakika
Güncel

Emekliler Sandık Başında

Emekliler Sandık Başında

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkan Kazım Ergün, emeklilerin sorunlarını dile getirerdi.

11.07.2012 15:57  Güncelleme: 15:55

Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi'nin genel kurul toplantısına katılan Genel Başkan Kazım Ergün, emeklilerin sorunlarını dile getirerek ekonomik büyümeden emekliye pay verilmediğini savundu.

Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi 19. Olağan Kurulu, dün Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Genel Başkan Kazım Ergün'ün de katıldığı kurula katılım çok yüksek oldu. Emekliler Derneği tarihinde bu zamana kadar yapılan ilk tek listeli seçimde, Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar oyların tamamını aldı.

Kongrede konuşan Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, derneğin tam bir bütünlük gösterdiğini ifade ederek, "Bugün burada eski başkanlarımızın tamamını görüyorum. Burhan Bayraktar başkanımız bu dernekte tam bir bütünlük sağlamış. Bu bütünlük bu nezih ortamda beni son derece mutlu etti" dedi.

Türkiye'de güzel şeylerin yapıldığını ancak eksik olan işlerin de bulunduğu ifade eden Ergün,

"Türkiye kalkındı, diyorsunuz. 16. büyük ekonomiyiz, diyorsunuz. Peki bu büyümedeki payı emekliye neden vermiyorsunuz? İçimizde bin lira maaş alan, 2 bin 500 lira maaş alan var. Yüzde 10 zam alsak makas açılır. Emekliler aynı fırına, aynı eczaneye gitmiyor muyuz? Biz katkı parası ödemek istemiyoruz. Bir ülkenin öz evladı üvey evladı olmaz. Sayın Başbakanım, sizi takdir ediyoruz ama eleştiriyoruz da. 3 milyar 40 milyon lirayı 2010 yılında emeklinin cebine indirdik. Başbakan emekliye hizmet etti, biz de ona çiçek verdik diye millet bizi ona yağ çektik sandı. Biz bir tek Allah'ın huzurunda eğiliriz. Biz kimseden korkmayız. Biz temsil ettiğimiz kitlenin hakkını aramak için sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

"EMEKLİLERİN SIKINTILARI VAR"

Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar ise, emeklilere siyasilerin yeterince ilgi göstermediğini ifade ederek, "Emeklilerimizin sorunlarını siyasilere dosya halinde sunduk. Tüm siyasi partileri genel kurulumuza davet ettik ancak hiçbiri gelmedi. Bu davete icabet etmemeleri kendi meseleleridir. Ama zannetmesinler ki kendileri geldiğinde biz dernekten kaçacağız, kendilerini karşılayacağız. Buyursunlar gelsinler, siyaseti bizden öğrensinler. Biz korkulacak insanlar değiliz. Büyüğüne saygısı olmayanlara, bu davete icabet etmeyenlere seçim zamanı bu günümüze neden gelmediklerini anlatacağız. Emekliye saygı duyulmuyor.

Emeklisine saygı göstermeyene ben saygı gösterirsem bu acizlik olmaz mı? Demek ki bundan sonra onlara karşı saygıda kusur edeceğiz" dedi.

Başkan Bayraktar, emeklilerin siyasi partilerin arka bahçesi olduğu yönündeki eleştirilere de şöyle cevap verdi: "Ben bir tek emeklimin sigarasına karışırım. Hiçbir siyasi görüş bizi ilgilendirmez. Biz hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz. Tabii bir siyasi partiye oy verdik ama kimsenin arka bahçesi olmadık."

Tek listeyle yapılan seçimlerde, Burhan Bayraktar kullanılan 240 oyun tamamını alarak yeniden başkan seçildi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emekliler Sandık Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement