Empati Gününde Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Empati Gününde Öğrencilerle Buluştu

Empati Gününde Öğrencilerle Buluştu

"Empati Günü'ne katılan İstanbul Özürlülersporlu yönetici ve futbolcular, öğrenciler ile beraber bir gün geçirdiler.

26.12.2012 08:50

İstanbul Özürlülerspor,

Merter, Fatih Koleji kapalı salonlarında ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen ve ev sahipliğini Beden Eğitimi Öğretmeni ve Empati günü Organizasyon Sorumlusu Günay Kaplan ile Beden Eğitimi Zümre Başkanı Erol Yelken'in yaptığı, Müdür Yardımcısı Şenol Erarslan ve Arif Zengin'in günün önemini hakkındaki konuşmalarının ardından, Ampute futbol süper lig takımlarından İstanbul Özürlülerspor (İSÖS) Genel Sekreteri Ali Kalkmaz, İSÖS Gönüllüsü ve ALO AFİŞ Yön. Kurulu Başkanı Ali Gündüz, İSÖSLÜ Futbolculardan İsmail (Osman) Uzunçivi ve Ayhan Aslan ile Milli Okçu Burcu Dağ'ın katıldığı empati gününde öğrenciler, gün boyunca engelli bireylerin hayat şartlarını yaşayarak, his dünyalarına bir pencere açtılar.

Empati Gününde, öğrenciler, bir kısmının gözleri, bir kısmının kolları, bir kısmının bacakları ve bir kısmının ağzı bağlanarak, engelli dünyalara yapacakları kısa yolculuk için hazırlandılar. Öğrencilerin bir kısmı gönüllü olarak engellenirken, sınıftaki diğer öğrenciler de yaşadıkları ortamda bulunan engelli arkadaşlarına yardım etme konusunda birbirleriyle yarışırken, İstanbul Özürlülerspor'un engelli yönetici ve futbolcularıyla da engelli yürüyüşü yaptılar. ve empati yapmaları hedeflenen aktivitede bu kazanımın yanı sıra, 'engellilik' konusunda üst düzeyde bir 'farkındalık yaratıldı.

konferansta Katılımcıların konuşmalarını ve maç görüntülerini dikkatle takip eden öğrenciler program bitiminde hayran kaldıkları sporculardan imza almak için birbirleriyle yarıştı. Konferans etkinliğinin ardından sporcular, öğrencilere görsel bir şov sundular. Öğrencilerle gösteri maçı da yapan engelli sporcular öğrencileri kendilerine bir kez daha hayran bıraktılar.

Beraber yenilen yemeğin ardından konferans sona ererken, öğrenciler bu tür beraberliklerin tekrarını yöneticilerden istediler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Empati Gününde Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement