En Büyük Korku Filmi - Son Dakika
Güncel

En Büyük Korku Filmi

En Büyük Korku Filmi

En Büyük Korku filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. En Büyük Korku filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

01.07.2011 15:18

Teröristler kitle imha silahlarını Birleşik Amerika topraklarında patlatabilirler mi? CIA raporlarına göre en azından 20 ülke kitle imha silahlarına sahip ya da bunları geliştirme aşamasında. Bu ülkelerin yarıdan fazlası ise Ortadoğu ya da Güney Asya ülkelerinde bulunuyor. Soğuk Savaş yıllarında halka açıklanan bilgilere göre de, onbinlerce nükleer silah her an ateşlemeye hazır şekilde konuşlandırılmış olarak bekletiliyordu. Gizli olmayan bir başka raporda, 164 nakledilebilir savaş başlığının henüz yerinden sökülmemiş, bazılarının da kayıp olduğu bildiriliyor.

Ben Affleck’in CIA analiz uzmanı Jack Ryan rolünde, Morgan Freeman’ın da CIA Başkanı William Cabot rolünde kamera karşısına geçtiği “En Büyük Korku – The Sum of All Fears”, kitle imha silahlarının yanlış ellere geçmesi halinde neler olabileceğini gerçekçi biçimde ortaya koyan bir politik gerilim çalışması... 11 Eylülden sonra oluşan politik ortamı önceden kestirmeyi başaran filmde, bu tür terörist saldırılar sonrasında korkunun ne çabuk yayılabileceğinin, hatta toplumsal paranoyaya dönüşebileceğinin ürkütücü bir portresi çiziliyor.

Paramount Pictures’ın sunduğu “En Büyük Korku – The Sum of All Fears”ın yönetmenliğini Phil Alden Robinson üstlendi. Senaryosunu, Tom Clancy’nin aynı adlı çok satan kitabından yola çıkarak Paul Attanasio ve Daniel Pyne birlikte yazdılar. Yapımcılığını Mace Neufeld gerçekleştirdi. Başrollerde Ben Affleck, Morgan Freeman, James Cromwell, Bridget Moynahan, Liev Schreiber, Alan Bates, Philip Baker Hill, Ron Rifkin ve Bruce McGill kamera karşısına geçtiler.

Tom Clancy’nin “The Sum of All Fears” adlı kitabı, 1991 yılının Ağustos ayında yayımlandı. New York Times gazetesinin en çok satan kitaplar listesinde altı ay boyunca yer alan kitabın satış rakamı 6 milyona ulaştı. Clancy’nin kitapları daha önce de üç kez filmlere konu olmuş, üçünün de yapımcılığını Mace Neufeld üstlenmişti. Her biri dünya çapında hit olan uyarlamalardan “The Hunt for Red October” 188 milyon dolarlık hasılatın yanısıra Oscar ödülü de kazandı. “Patriot Games”in dünya hasılatı 173 milyon dolara ulaştı. İki Oscar kazanan “Clear and Present Danger” da dünya çapında 212 milyon dolarlık gişe başarısını yakaladı.

filmİN KONUSU:

Rusya Başkanının ani ölümü üzerine iktidara Alexander Nemerov geçer. Ancak kamuoyunda çok tanınmayan bir kişi olması nedeniyle CIA bünyesinde hakim olan korku paranoyaya dönüşür. Bunun üzerine CIA Başkanı William Cabot, durumu yerinde araştırması için Rusya Masasında görev yapan genç analiz uzmanı Jack Ryan’ı görevlendirir.

Bu sırada akla hayale gelmedik bir olay gerçekleşir ve Çeçenistan’a nükleer bomba atılır. Amerikalılar hemen Rusları suçlama yoluna giderler. Ancak Jack Ryan bu olayın gerisinde başka güçler olduğunu,

iki devlet arasındaki gerilimin tırmanmasından bu terörist grupların çıkar sağlamayı hedeflediğini düşünmektedir. İsrail’deki kayıp nükleer silahlardan bir tanesi Avrupa’daki Neo-Nazi grupların eline geçmiştir. Bunların amacı ikinci bombayı Baltimore’daki Süper Kupa finali sırasında stada atarak gerilimi daha da tırmandırmak, böylece 3. Dünya Savaşı’nın yolunu açmaktır.

Teröristlerin stada nükleer bombayı atmasıyla başlayan panik ortamında ABD Başkanını Rusya’ya misilleme yapma ya da yapmama kararı gibi zor bir görev beklemektedir. Bu arada Jack Ryan’ın gizli görevi Moskova – Ortadoğu – Viyana üçgeninde devam etmektedir.

Yönetmen: Phil Alden Robinson

Senaryo: Paul Attanasio, Tom Clancy

Oyuncular: Alan Bates, Liev Schreiber, James Cromwell, Morgan Freeman, Ben Affleck

Filmin Türü: Aksiyon, Drama,

Orijinal Adı: The Sum Of All Fears

Yapımcı Firma: Mace Neufeld Productions

Yapım Yılı: 2002

Yapım Ülkesi: ABD

Orijinal Dili: İngilizce/Almanca/Rusça/Arapça

Filmin Süresi: 124 dk.

Resmi Sitesi: http://www.sumofallfearsmovie.com/

Dağıtıcı Firma: UIP

Vizyon Tarihi: 16.08.2002

Son Dakika Güncel En Büyük Korku Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement