En genç hac yolcusu - Son Dakika
Güncel

En genç hac yolcusu

En genç hac yolcusu

Kutsal topraklara gidecek en yaşlı hacı adayımız 110 yaşında, hac kafilesindeki en genç isim ise 45 günlük.

29.03.2013 15:43  Güncelleme: 16:07

Bu yıl hacca gitmek isteyenlerin belirlendiği kura çekimi dün Diyanet İşleri Başkanı Mehmet görmezin katılımıyla yapıldı. 2013 yılı Haccı için hak kazananların isimleri Diyanet'in internet sitesinden duyurulurken bu yılın en yaşlı hacı adayı Diyarbakırlı Hatice nine oldu. En genç hacı adaylığı ise 45 günlük Zeynep Bebeğe nasip oldu.

EN YAŞLI HACI ADAYI 110 YAŞINDA

2013 yılı Hac kura çekimi, Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda dün yapıldı. Hacca gitmeye hak kazanan 74 bin kişinin isimleri Diyanetin internet sitesinde yayınlandı. Bu yıl Hacca gitmek için müracaat edenlerin 11 bini 20 yaşından küçük olurken yaklaşık 4 bini de 85'ten büyük. Başvuranlar arasında bin 934 şehit yakını, 3 bin 500 de gazi veya gazi yakını var. Bu yıl ki en yaşlı hacı adayı ise Diyarbakır'dan çıktın. 110 yaşındaki Hatice Tayyarcan en yaşlı hacı adayı olarak Türkiye'den Kutsal topraklara gidecek.

EN GENÇ HAC YOLCUSU 45 GÜNLÜK

Hacı adayları arasında büyük sevici ise 45 günlük bebekleri ile kura çekimine katılan Ayşe Nur-Ahmet Kılınç çifti yaşadı. Ankaralı çift kurada hacca gitmeye hak kazanırken 45 günlük bebekleri Zeynep Hilal Kılınç da en küçük hacı adayı olarak anne babasıyla birlikte ihrama giyecek. Annesi Ayşe Nur ve babası Ahmet Kılınç ile salona gelen Zeynep bebek, hacı adaylarının da ilgi odağı oldu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement