Endonezya'da sel ve toprak kayması: 21 ölü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Endonezya'da sel ve toprak kayması: 21 ölü

10.03.2024 19:13  Güncelleme: 19:16

Endonezya'nın Sumatra adasında şiddetli yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymalarında en az 21 kişi hayatını kaybetti. Kayıp 6 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Sel ve toprak kaymaları sonucunda 80 bini aşkın kişi geçici barınaklara tahliye edildi. Arama kurtarma çalışmaları elektrik kesintileri ve çamur nedeniyle güçlükle yürütülüyor.

- Endonezya'da sel ve toprak kayması: 21 ölü

SUMATRA - Endonezya'nın Sumatra adasında şiddetli yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymalarında en az 21 kişi hayatını kaybederken, kayıp 6 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Endonezya'da etkili olan şiddetli yağışların bilançosu netleşmeye başladı. Ulusal Afet Yönetim Ajansı'ndan yapılan açıklamada, Sumatra adasında meydana gelen sel ve toprak kaymalarında en az 21 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. En az 2 kişinin sel nedeniyle yaralandığını doğrulayan yetkililer, kayıp 6 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. 80 bini aşkın kişinin geçici barınaklara tahliye edildiği açıklanırken, Batı Sumatra eyaletindeki 9 ilçe ve şehirdeki yaklaşık 20 bin evin çatıya kadar suya gömüldüğü aktarıldı. Bölgede devam eden elektrik kesintileri ve yolları kaplayan çamur nedeniyle arama kurtarma çalışmalarının güçlükle yürütüldüğü öğrenildi.

Şiddetli yağışlar Kuzey Sumatra bölgesinde aralık ayında da etkili olmuş, sel ve toprak kaymalarında en az 1 kişi hayatını kaybetmiş, 11 kişi ise kayıp olarak kayıtlara geçmişti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Endonezya'da sel ve toprak kayması: 21 ölü - Son Dakika


Advertisement