Endonezya'da Siyasi Mahkumlar, Affı Reddedeceklerini Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Endonezya'da Siyasi Mahkumlar, Affı Reddedeceklerini Açıkladı

Endonezya\'da Siyasi Mahkumlar, Affı Reddedeceklerini Açıkladı

Endonezya'da siyasi mahkumların, hükümetin önerdiği af programı kapsamında serbest kalmayı reddedecekleri bildirildi.

03.06.2013 15:20

Ülkenin doğusundaki Papua eyaletinde vatana ihanet suçundan hüküm giymiş mahkumlar, "işlemedikleri suçu kabul etmek" anlamına geleceği için hükümetin tasarı aşamasındaki af programı kapsamında serbest bırakılmayı reddeceklerini açıkladı.

Eyaletin başkenti Jayapura'daki Abepura hapishanesinde kalan 26 siyasi mahkumun imzasını taşıyan ve serbest kalmayı reddedeceklerini belirten mektubun, Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono'nun ofisine ve başkent Cakarta'daki yabancı diplomatlara gönderildiği kaydedildi.

Mektupta imzası bulunan Filep Karma adlı siyasi mahkum, "Eğer bu merhameti kabul ederlerse, bu onların suçlu olduğu anlamına gelecek" dedi.

Mahkumlar, Papua'nın itibarı için hapsedildiklerini dile getirdikleri mektupta, "Endonezya hükümetinin bize gösterdiği merhameti reddediyoruz. Bizim hapisten çıkmaya ihtiyacımız yok. Biz Papua'nın Endonezya'ya ilhakından özgürlüğünü talep ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Mahkumlar ayrıca "Papua'yı ayrımcılık, ötekileştirme ve etnik temizlikten kurtarmak" için mücadelelerine devam edeceklerini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Endonezya'da Siyasi Mahkumlar, Affı Reddedeceklerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement