Engelli Öğrenciler Kep Attı - Son Dakika
Güncel

Engelli Öğrenciler Kep Attı

Engelli Öğrenciler Kep Attı

Bolu'da, Sarıcalar Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde eğitimlerini tamamlayan 29 engelli öğrenci, kep atarak mezuniyet coşkusu yaşadı.

06.06.2016 13:18

Bolu'da, Sarıcalar Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde eğitimlerini tamamlayan 29 engelli öğrenci, kep atarak mezuniyet coşkusu yaşadı.

2012- 2013 eğitim öğretim yılında eğitime başlayan Sarıcalar Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ilk mezunlarını verdi. 4 yıllık eğitimini tamamlayan öğrenciler için Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bestami Erkoç, Milli Eğitim Şube Müdürü Saniye Yurtsever, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Tören, okulda görev yapan 5 öğretmenin 6 engelli öğrenci ile birlikte kurduğu halk oyunları ekibinin gösterisi ile başladı. Gösteri ilgiyle izlendi. Salondakiler, engelli öğrenciler ve öğretmenleri coşkuyla alkışladı. Törende konuşan Okul Müdürü İsmail Karakurt şöyle dedi:

"Bizim okulumuz ve öğrencilerimiz diğer okullardan çok farklı. 4 yıl içerisinde öğrencilerimize öncelikli olarak kendi kendilerine yetebilmeyi öğrettik. Temel yaşam becerilerini kazandırmaya çalıştık, sosyal becerilerini geliştirdik. Ancak bütün bunları yaparken her öğrencinin bireysel performansına göre eğitim planlaması yaptık. Bununla birlikte biz de öğrencilerimizden doğallığı, samimiyeti ve küçük bir tebessümle mutlu olmayı öğrendik."

BAYRAK DEVİR TESLİMİ

Öğrenciler ve öğretmenlerin fotoğraflarından oluşan mezuniyet klibinin gösterilmesinden sonra bayrak devir teslimi yapıldı. Mezun olan 12'nci sınf öğrencileri bayrağı 11'inci sınıf öğrencilerine teslim etti. Ardından 13'ü kız, 16'sı erkek 29 öğrenciye diplomaları verildi. Öğrenciler, 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusu yaşadı.

- Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelli Öğrenciler Kep Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement