Engelliler Haftası - Son Dakika
Güncel

Engelliler Haftası

Engelliler Haftası

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, "Her geçen gün daha engelsiz bir şehir haline gelen Antalya'mız, tüm engellerinden arınarak bu alanda örnek bir şehir haline gelecektir.

11.05.2017 15:25

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, "Her geçen gün daha engelsiz bir şehir haline gelen Antalya'mız, tüm engellerinden arınarak bu alanda örnek bir şehir haline gelecektir." açıklamasında bulundu.

Başkan Sümer, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, engelli vatandaşlara karşı sosyal duyarlılığı artırmak için her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenlendiğini kaydetti.

Hafta boyunca engelli vatandaşlar ve ailelerinin sorunlarını gündeme getirdiklerini belirten Sümer, sadece bu hafta değil, hayatın her anında engelli vatandaşların sorunlarının çözümü için çaba harcamak gerektiğinin altını çizdi.

Engelli vatandaşların toplumsal hayata katılımlarının artırılması, yaşam standartlarının yükseltilmesi ve temel haklarını etkin şekilde kullanmaları için çalışmanın önemine işaret eden Sümer, şunları kaydetti:

"Her sağlıklı bireyin potansiyel birer engelli adayı olduğunu düşünürsek, atılan her adımın, çözülen her sorunun ne kadar önemli olduğu ortaya çıkacaktır. Bu açıdan her zaman her yerde engelli vatandaşlarımızdan gelen talepler bizim için öncelikli konulardan birisi olmalıdır. İktidara geldiğimiz ilk günden itibaren her alanda hizmetin öncüsü olan AK Partimiz, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne yönelik hükümet ve yerel yönetimlerimiz ile birçok kazanım sağlamıştır. Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol almalarını ve güçlerini kullanabilmelerini sağlayacak düzenlemelerin hayata geçirilmesi konusunda üzerimize düşen her görevi yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. İnşallah her geçen gün daha engelsiz bir şehir haline gelen Antalya'mız, tüm engellerinden arınarak bu alanda örnek bir şehir haline gelecektir."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement