Engelliler Performanslarıyla Büyüledi - Son Dakika
Güncel

Engelliler Performanslarıyla Büyüledi

Engelliler Performanslarıyla Büyüledi

Sahnedeki engelsiz melodiler projesi devam ediyor.

10.06.2013 16:19

Nevşehir Belediyesi personellerinin de gönüllü olarak yer aldığı "Gönül Engel Tanımaz" grubunun Ulusal Ajans Gençlik Programı Alt-Eylem 1.2 Gençlik Girişimi programı çerçevesinde hazırladığı 'Sahnedeki Engelsiz Melodiler' isimli projesi, Nevşehir Belediyesi'nin destekleri ile devam ediyor. Proje çerçevesinde 25 hafif zihinsel engelli genç bugüne kadar aldıkları dans ve müzik eğitimlerini, velilerin ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte sergileme imkanı buldular.

Gençlerin sosyal faaliyetler içerisinde bulunmalarının hem gelişimleri, hem de topluma adaptasyonları açısından önem taşıdığı düşüncesinden hareketle ortaya konulan projede engelliler, Halk oyunları gösterisi sundu ve Türk Halk Müziği Korosu da değişik yörelere ait Türküleri başarı ile seslendirdi.

"Gönül Engel Tanımaz" grubunun hazırladığı proje, 16-23 yaş arasındaki 25 hafif zihinsel engelli gence, dans ve müzik eğitiminin verilmesi ve gençlerin topluma adaptasyonlarının kolaylaştırılması ile onların zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor.

Ulusal Gençlik girişimi kapsamında sosyal sorumluluk ve gönüllülük esasına dayalı bir eğitim projesi olan 'Sahnedeki Engelsiz Melodiler projesi kapsamındaki eğitim amaçlı tüm çalışmalar, Nevşehir Belediyesinin müzik ve dans konusunda tecrübeli eğiticiler tarafından gönüllü olarak veriliyor.

Proje kapsamında Engelliler tarafından oluşturulan koro ve Engelli halk oyunları ekibinin gösterisi ,engelli gençlerin ailelerinin yanı sıra çok sayıda davetli grubunu bir araya getirdi.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen etkinliği Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Nevşehir Eğitim Uygulama Okulu İş Eğitim Merkezi Müdürü Erhan Akın'ın da bulunduğu protokol üyeleri izledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engelliler Performanslarıyla Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement