Engelliler Tekerlekli Sandalyeyle Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Engelliler Tekerlekli Sandalyeyle Yarıştı

Engelliler Tekerlekli Sandalyeyle Yarıştı

Antalya'da engellilerin katıldığı 'Özgürlüğe Çevir' sloganıyla tekerlekli sandalye yarışı düzenlendi.

28.04.2013 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da engellilerin katıldığı 'Özgürlüğe Çevir' sloganıyla tekerlekli sandalye yarışı düzenlendi. Yarışmacılara Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın ile 'Survivor Hasan' da destek verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez organize edilen 'Tekerlekli Sandalye Yarışı', renkli görüntülere sahne oldu. 57 engellinin katıldığı yarışmada Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile Survivor Ünlüler Gönüllüler 2012 yarışmacılarından Hasan Yalnızoğlu da engellilere destek olmak amacıyla yarıştı.

Açılış töreninin ardından Antalya Müzesi önündeki bitiş noktasında hazır bekletilen tekerlekli sandalyelere oturan Başkan Akaydın, Hasan Yalnızoğlu ve protokol üyeleri, yaklaşık 100 metrelik mesafede yarıştı. Sporcu kimliğiyle tanınan Yalnızoğlu, yarış başlar başlamaz protokol üyelerine büyük fark attı.

BAŞKAN NEFES NEFESE KALDI

Grubu arkadan takip eden Başkan Akaydın, kilolu olmanın dezavantajını yaşadığını belirterek, "Beklediğim üzere zor. Biraz antrenmanlı olmak gerekiyor. Omuz adalelerinin güçlü olması gerekiyor. Nefes nefese kaldım. Çok keyifli bir yarış oldu. Gelenekselleştirmeyi planlıyoruz" dedi. Bir basın mensubunun "Tekerlekli sandalyeye oturunca ne hissettiniz?" sorusu üzerine Akaydın, "Aslında güvende hissettiğimi söyleyebilirim. Ama Allah kimseyi düşürmesin" karşılığını verdi.

EMPATİ KURMAK LAZIM

Hasan Yalnızoğlu ise bir süre önce dizindeki çapraz bağlarından ameliyat olduğunu dile getirerek, "Daha beş gün oldu ayağa kalkalı. Gerçekten çok zor. Küçücük tırnağımızın ucu bile incindiğinde çok acı çekiyoruz. Sürekli tedavi etmeye çalışıyoruz. Hayatları boyunca bir organları eksik şekilde yaşamak zorunda kalan insanlar ancak empati kurularak anlaşılabilir. Sık sık bunu yapmak lazım. Onlar için de normal yaşama koşulları gerekir. Ben burada bugün sadece geçici bir süre bu koltuğa oturuyorum ama onlar hayatlarının sonuna kadar böyle yaşıyor. Onları anlamak lazım" ifadelerini kullandı.

57 YARIŞMACI KATILDI

Gösteri yarışının ardından Başkan Akaydın ve Hasan Yalnızoğlu, Konyaaltı Caddesi'ndeki Endüstri Meslek Lisesi önündeki başlangıç noktasından ilk kategorinin startını verdi. 5 kategorideki yarışmada 9'u kadın toplam 57 engelli mücadele etti. Yarışmacılar Endüstri Meslek Lisesi ile Müze arasındaki 1 kilometrelik mesafede dereceye girebilmek için büyük çaba gösterdi.

TURİSTLER DE DESTEK VERDİ

Yarışmacılara aileleri ve arkadaşları da destek verdi. Parkuru tamamlamakta zorlananlara ailesi ve arkadaşlarının yanı sıra, çevredeki bazı turistler de yardım etti. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelliler Tekerlekli Sandalyeyle Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement