Engelliler Üzgün Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Engelliler Üzgün Yürüdü

Engelliler Üzgün Yürüdü

Yürüyüşe Valilik ve Belediyeden Temsilcinin Katılmaması Tepki Çekti

03.12.2010 15:51

VAN'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe çok sayıda engelli ve engelli dernekleri katılırken, yürüyüşe Valilik ve Belediye temsilcilerinden kimsenin katılmamaması tepkiye neden oldu. Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Abidin Kasapoğlu, bu anlamlı günde yanlız bırakılmalarının kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Cuhuriyet Caddesinde yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ünal Öncül, İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, Bedensel Engelliler Derneği ve Özürlüler Derneği Van şubeleri ile engelli vatandaşlar katıldı. Yürüyüş boyunca Davul zurna eşliğinde Valilik önüne kadar gelen engelliler burada Van Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Çelenk bırakma törenin ardından saygı duruşunda bulunulup, istiklal marşı okundu.

Törenin ardından dernekler adına konuşan Van Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Abidin Kasapoğlu 3 Aralık Dünya Engelliler günüde yalnız bırakıldıkları için çok büyük üzüntü içerisinde olduklarını söyledi Kasapoğlu "Bütün kurumlara davetiye gitti hatta bazılarına bizzat kendi ellerimle görürdüm. Ama bizi burada yalnız bıraktılar. Fakat biz yalnız değiliz hiçbir zamanda yalnız olmadık. Bu gelenler bize yeter. Bugün gelenlerin sevgisi yüreği bize yeterde, artarda. Biz ne ceplerindeki parayı ne de giydikleri elbiseyi istiyoruz. Sadece yüreklerindeki sevgiyi istiyoruz"dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelliler Üzgün Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement