Çorlu'da düzenlenen törende 38 engelli vatandaş 1 günlüğüne asker oldu.
5. Kolordu Komutanlığına bağlı 105. Toplu Alayı'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Daha sonra 38 engelli vatandaş yanlarındaki rütbeli askerler eşliğinde tören alanına geldi ve yemin etti.
1 günlük askerler, yemin töreni sonrasında terhis belgelerini Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'tan aldı.
Askeri birliklerin ardından engelli askerlerin geçiş seremonisi ile sona eren törende, engelli vatandaşlar aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Törene, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve engelli askerlerin yakınları katıldı.
Son Dakika › Güncel › Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?