Engelsiz Film Gösterimi - Son Dakika
Güncel

Engelsiz Film Gösterimi

Engelsiz Film Gösterimi

20.Altın Koza Film Festivali etkinlikleri kapsamında engellilere yönelik film gösterimi gerçekleştirildi.

18.09.2013 15:39

20. Altın Koza Film Festivali etkinlikleri kapsamında engellilere yönelik film gösterimi gerçekleştirildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, film gösteriminde, gözlerine siyah bant takarak yer aldı.

Engellilere yönelik film gösterimi Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirildi.

Etkinlikte İstanbul Üniversitesi öğrencisi Cüneyt Arat, Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a yazdığı şiiri okudu. Arat, şiirinin ardından Aldırmaz'ı sahneye çağırarak gözlerine siyah bant bağladı.

Sahnede konuşma yapan Aldırmaz, imar yönetmeliğinde engellilerin yaşam koşullarına uygun maddeler koyduklarını belirterek, "Bütün arkadaşlarımı burada görmekten son derece mutluyum. Ben engellilerle engelsizlerin aynı mekanı kullanmadığı hiçbir şeyi tam kabul etmiyorum. Kısa sürede pek çok şey yaptık ama hiçbir engel kalmayana kadar elimizden gelen her türlü çalışmayı yapacağız. Bütün mesai arkadaşlarım gönülden yürekten bu işe katkı koymaya çalışıyor. Engelleri yaratan engelsizler kendileri de bilecek ki bir engelli adayıdır. Kendileri de bu engelleri yaratan kişiler, engelleri kaldırmak görevidir" dedi.

Şu anda bütün toplu taşıma araçlarını, belediye araçlarını engelsiz hale getirdiklerini, mekanları, yolları, sokakları, durakları en kısa zamanda engellilerin kullanımına açacaklarını belirten Aldırmaz, "Birlikte açtığımız bu mekanlarda huzurlu olarak sizlerle birlikte yaşayacağız. İmar yönetmeliğinde de özellikle maddeler koyduk, hiçbir engellinin zemin katta olayım ya da şu dairede olayım düşüncesi olmaması lazım. Tekerlekli sandalyenin bütün ıslak hacimlerine girecek kadar kapı ölçülerinin ve diğer hizmetlerinin asansör, rampanın olmasıyla ilgili bütün iskanlarla bundan sonra ilgileneceğiz" diye konuştu.

Festival kapsamında engelliler için Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı, başrollerinde Çetin Tekindor ve Hümeyra'nın paylaştığı "Dedemin İnsanları" adlı filmin gösterimi yapıldı.

Film, görme engelliler için sesli betimleme yöntemi ile işitme engelliler için de alt yazılı gösterildi.

Film gösterimine Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı Ali Duran Karakaya, çok sayıda engelli ve yakınları katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelsiz Film Gösterimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement