Engelsiz Nağmeler - Son Dakika
Güncel

Engelsiz Nağmeler

Engelsiz Nağmeler

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından hayata geçirilen 'Engelsiz Nağmeler' projesi büyük ilgi görüyor.

16.01.2013 11:39

Yusuf Oranlı ve Bursa TED Koleji 11. sınıf öğrencisi Yasemin Kınav tarafından hazırlanan ve Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından hayata geçirilen 'Engelsiz Nağmeler' projesi, engelli vatandaşların, müziğin insan sağlığı üzerindeki iyileştirici etkisiyle engelleri aşabilmelerini, yaşam kalitelerini ciddi ve kalıcı çözümlerle arttırmalarını hedefliyor. Müzik danışmanlığını Türkiye'nin en büyük Türkçe Pop Müzik arşivine sahip olan Hakan Eren'in üstlendiği projede psikolojik danışmanlığı ise Yalçın Kireççi yürütüyor.

Proje hakkında bilgi veren fikir sahiplerinden Yusuf Oranlı, ortaöğretim eğitimine devam eden ve müzikle ilgilenen öğrenciler ile yaş sınırı belirtilmemiş engelli bireyleri müzikle bir araya getireceklerini söyledi. Projenin paylaşma, farklı olanı tanıma ve kabul etme, farklılıklara uyum sağlama, problem çözme, üretken ve yaratıcı olma gibi değerlerin geliştirilmesine katkı sağlayacağını söyleyen Oranlı, "'Engelsiz Nağmeler'de yapılacak aktivitelerle engelli bireylerin özgüvenlerini geliştirmek, ihtiyaçları olan sosyal ortamı onlar için oluşturmak, sosyalleşmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Ailelerinin ve öğretmenlerinin dışında kalan kişilerle nasıl iletişim kurabileceklerini öğrenmeleri istiyoruz" dedi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Engelliler Meclisi'nin de Türkiye'ye örnek çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi. Engelli bireylerin topluma kazandırılması amacıyla yürütülen her çalışmaya destek olacaklarının altını çizen Pala, Bursa'nın özellikle engelliler konusundaki atılımlarıyla önde bir şehir olduğunu dile getirdi. Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez ise, projeden elde edilen tüm gelirin 'Altın Kapak Sandalye'ye projesine bağışlanacağını söyledi. Sönmez, İpek Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müzik Öğretmeni Pınar Ayna'nın da atölye çalışmasına ziyarete geldiğini belirterek Ayna'ya teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engelsiz Nağmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement