Ergene Nehri Yitirdiği Maviyi Hatırladı - Son Dakika
Güncel

Ergene Nehri Yitirdiği Maviyi Hatırladı

Ergene Nehri Yitirdiği Maviyi Hatırladı

Veysel Eroğlu, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında toplam 3.1 milyar TL'lik yatırım yapılacağını belirtti.

27.12.2012 10:46  Güncelleme: 11:08

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında toplam 3.1 milyar TL'lik yatırım yapılacağını belirterek, "Çalışmalarımız şimdiden meyvelerini vermeye başladı. Kirlilik göstergelerinde önemli düşüşler görüyoruz. Ergene Nehri ve Havzası sağlıklı ve tertemiz bir görünüme kavuşacak" dedi.

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çerçevesinde yürütülen çalışmaları değerlendiren Bakan Eroğlu, yürütülmekte olan çalışmaların toplam maliyetinin 3 milyar 104 milyon TL olduğunu bildirdi. "Bunun 2.5 milyar TL'sini Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak biz üstlendik. Doğrudan yapacağımız bu yatırımın yanı sıra, arazi tahsisi gibi desteklerimiz de olacak" diyen Eroğlu, şunları ifade etti:

"Ergene Havzası'nda DSİ tarafından inşa edilen 12 belediyenin Atıksu Arıtma Tesisi (AAT) yapım işlerinden; Uzunköprü AAT'nin inşaatına başlanmıştır. Lüleburgaz AAT'nin inşaatı devam etmektedir. Kırklareli-Merkez, Vize, Pınarhisar, Babaeski ve Malkara AAT'lerin inşaat ihale süreçleri devam etmektedir. Kırklareli-Merkez, Pınarhisar, Babaeski, Malkara, Vize, Muratlı ve Hayrabolu AAT'lerin projeleri tamamlanmış; Çorlu, Çerkezköy Belediyeler Birliği, Keşan ve Saray AAT'lerin projeleri de tamamlanmak üzeredir.

Ergene Nehri'nin su kalitesinde iyileşmeler başladı. Organik kirliliğin göstergelerinden biri olan kimyasal oksijen ihtiyacı parametresinde son beş yılda ciddi bir azalma gözlemledik. Ergene Nehri'nin Çorlu Deresi ile birleşme noktası olan İnanlı Köyü mevkiinde Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ) değeri 2007 yılından bu yana yaklaşık 5 kat azalarak 690 mg/l'den 75 mg/l ve 199 mg/l değerlerine kadar düşmüştür."

Eroğlu, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında yapılan çalışmaları, "ergene.ormansu.gov.tr" internet sayfasından kamuoyuyla paylaştıklarını bildirdi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ergene Nehri Yitirdiği Maviyi Hatırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement