"Ergenekon Bir Torba Davası" - Son Dakika
Güncel

"Ergenekon Bir Torba Davası"

"Ergenekon Bir Torba Davası"

Ergeneko davasından tahliye olan Sivas Ülkü Ocakları eski Başkanı Oğuz Bulut, Ergenekon soruşturması için torba davası dedi.

16.04.2013 21:45  Güncelleme: 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon davası kapsamında yaklaşık 4 buçuk yıldır tutuklu yargılanan ve dünkü duruşmada tahliye olan Sivas Ülkü Ocakları eski Başkanı Oğuz Bulut, "Ergenekon isimli soruşturma bir torba davası. İşçi Partilisi, CHP'lisi, MHP'lisi, ülkücüsü, askeri ve başka insanların buluşturulduğu bir dava" dedi.

Sivas Ülkü Ocakları eski Başkanı Oğuz Bulut, tahliye olmasının ardından geldiği memleketi Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde ailesi, arkadaşları ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Konvoy eşliğinde gelen Oğuz Bulut için ailesi evin önünde kurban kesti. Ailesine ve sevdiklerine kavuştuğu için mutlu olduğunu belirten Bulut, Silivri'de kaldığı günleri anlattı. Bulut, "Ergenekon isimli dava kapsamında yaklaşık 4 buçuk yıl tutuklu kaldıktan sonra 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dün vermiş olduğu tahliye kararı ile birlikte cezaevinden tahliye edildim. Memleketime döndüğüm için, sevdiklerime kavuştuğum için bundan mutluyum. Yargılandığımız dava siyasi boyutları ve ideolojik boyutları olan bir dava. Her ne kadar hukuki bir dava gibi olsa da içeriği siyasi konulardı. Bununla ilgili olarak bizde kendi siyasi düşüncelerimiz çerçevesinde mahkemede savunmalar yaptık. Bunlara karşın dünkü duruşmada birtakım olaylar da meydana geldi. Biz son savunmamızı yaparken mahkemenin bir saat ve iki saat süre kısıtlaması koyması, oradaki sanık ve sanık avukatlarının birçoğu tarafından protesto edildi. Sanık avukatları mahkeme salonunu terk etti. Kalan sanıklar da mahkemenin bu süre kısıtlamasını protesto etmek için sanıkların savunma yapmamasını ve salonu terk etmelerini istediler. Ama bizim en başından beri savunduğumuz şey, birincisi biz bir terör örgütünün varlığına inanmıyoruz. Böyle bir örgüt olmadığından, örgüt üyesi olduğu iddia edilen insanların birlikte hareket etmesini ve aynı şekilde davranmasını gerektiren bir durum olmadığını da söyledik. Bu sebeple ben mahkeme salonundan ayrılmadım, mahkeme heyetine de savunma yapmak istediğimi söyledim. Benim avukatım da mahkeme salonundan ayrılmadı ve savunmamızı yaptık. Biz savunmamızı yaptığımız sırada diğer sanık avukatlarının kutsal olan savunma hakkını hiçe sayarak dışarıda yaptıkları basın açıklamasında, 'İçerde işbirlikçi sanıklar ve işbirlikçi avukatlar kaldılar. Bizler mahkemeyi protesto ediyoruz, süre kısıtlamasını protesto ediyoruz, biz çıktık' gibi bir açıklamaları olmuş. Bu hadise tahliye sevincimizi bir nebze azalttı. Avukatımıza ve bize işbirlikçi denilmesi ağır bir itham, bu ithamı oradaki avukat arkadaşlara iade ediyorum" dedi.

Ergenekon'un bir torba dava olduğunu söyleyen Bulut, "Ben mahkemedeki savunmamda da söyledim. Ergenekon isimli soruşturma bir torba davası, İşçi Partilisi, CHP'lisi, MHP'lisi, ülkücüsü, askeri ve başka insanların buluşturulduğu bir dava. Ben ülkücü olarak siyasi ideolojik kimliği belli, milliyetçi muhafazakar biri olarak, siyasi anlamda kişilik olarak herkes iyi bir insan olabilir. Ama siyasi anlamda da bu insanlarla birlikte hareket etmem, aynı hedef doğrultusunda birlikte faaliyette bulunmamız mümkün değil. Dün de mahkemede bunu anlattık ve dünkü protesto da bizim bu savunmalarımızı doğrulamıştır. Yakın bir zamanda dava bitecek gibi gözüküyor. Biz tahliye olduk, bu sevinci yaşadık. Birçok suçsuz olduğuna inandığım insan içerde, inşallah en kısa zamanda onların da sevdiklerine kavuşmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu kaldığı günlere de değinen Bulut, "Bütün cezaevleri herkes için sıkıntılı bir süreçtir ama Ergenekon sanıkları ayrı bir blokta diğer mahkumlardan ayrı olarak bulunduruluyordu. Diğer mahkumlar 21 kişi kalabilirken, Ergenekon sanıkları en fazla 3 kişi birlikte kalabiliyordu. Bunu kimi sanıklar tecrit olarak algıladılar. Özellikle davaların başladığı ilk süreçte tutuklandığımızda cezaevinde koşullar çok daha farklıydı, biraz daha ağırdı ama zamanla bütün koşullar düzeldi. Şu anda en son tahliye olduğum dün itibariyle bende dahil olarak gerek normal adli mahkumlar olsun, gerekse Ergenekon sanıkları olsun hiç kimsenin cezaevi idarelerinden şikayetçi olabileceği bir durumun olmadığını düşünüyorum. Şu anda insani bütün şartlar sağlanmış, oradaki insanların ceza alındığını veya da tutuklu olanların en insani şartlar altında vakitlerini geçirmesi için gayet güzel düzenlemeler yapıldı. İlk yıllara nazaran şu anda gayet güzel" dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Ergenekon Bir Torba Davası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement