Erkekler! Ne Olur Biraz Susun!' - Son Dakika
Güncel

Erkekler! Ne Olur Biraz Susun!'

Erkekler! Ne Olur Biraz Susun!\'

BÜYÜK ilgi gören söyleşide, Londra'da sergilenecek olan Meltem Arıkan'ın yazıp Mehmet Ali Alabora'nın yönettiği 'Enough is Enough' (Yeter Artık) adlı tiyatro- konser formatlı oyundan da bahsedildi.

04.06.2018 13:04

BÜYÜK ilgi gören söyleşide, Londra'da sergilenecek olan Meltem Arıkan'ın yazıp Mehmet Ali Alabora'nın yönettiği 'Enough is Enough' (Yeter Artık) adlı tiyatro- konser formatlı oyundan da bahsedildi. Oyunun konusundan yola çıkarak açıklamalarda bulunan Alabora, şöyle dedi:

"Bizim oyunumuz da kadına karşı şiddeti aslında dolayısıyla da şiddeti ortaya koyuyor. Bu şiddet denilen şeyin ne kadar hayatımızın her köşesine ve anına girdiğini, en son Me Too (Ben de) kampanyasıyla birlikte, aslında popüler kültür üretenlerin şiddetin bizzat tanığı olduğunu hatta bazılarının da bizlerin, hepimizin de bunu kanıksadığımızı, kanıksayarak da bir şekilde şiddetin ortağı olduğumuzu tartıştık. Kadınların cesareti ile ortaya çıkan olaylar, popüler kültürün üreticilerinin bizzat şiddetin uygulayıcı olduğu ortaya çıkardı."

'ÇÖZÜMLERİMİZİ BİZ KADINLAR ÜRETELİM'

Meltem Arıkan da, "Artık kadınlar olarak, şiddetin her türlüsüne 'yeter' diyoruz ve özellikle politikacıların, siyasetlerini bizim bedenimizden çekmeleri istiyoruz. Hiçbir ideoloji kadın sorunlarının bize nasıl çözüleceğini bize söylemesin artık. Biz kadınlar kendi çözümlerimizi kendimiz üretelim. Erkekleri dinlemekten çok sıkıldık, 'yeter' diyoruz" dedi.

Arıkan, "Kadınlara ne öneriyorsunuz?" sorusun da "Diyorum ki, 'Cesur olun, herkese kulaklarınızı kapatın ve 'kim' olduğunuzu bulmaya çalışın. Erkeklere de diyorum ki, 'Ne olursunuz biraz susun, susun... Özellikle de kadınlarla ilgili susun. Bize nasıl yaşamız gerektiğini, ne yapmamız gerektiğini, nasıl sevmemiz gerektiğini, nasıl gülmemiz gerektiğini söylemekten vazgeçin, yetti artık" yanıtını verdi.

TÜRKİYE İLE İNGİLTERE'Yİ KARŞILAŞTIRDI

İngiltere'de kadınlara yönelik şiddet konusunda da açıklamalarda buluna Arıkan, şöyle dedi:

"Aslında şiddet her yerde. Dünyanın her yerinde kadınlar aynı şiddete maruz kalıyor. O yüzden İngiltere'de şiddet yok değil, var. Burada da kadınlar Türkiye'deki gibi aynı sorunları yaşıyorlar. Ama burada şöyle bir fark var. Şiddet gördüğünüzde zaman size yardım edecek kurumlar çok fazla. Sizi koruyorlar. Hiçbir zaman polise gittiğinizde, polis, 'Evlisin kocan sever de, döver de' demiyor. Sizin için gerekli her şey yapılıyor. Burada sözel bile olmuş olsa, 'kurban' daima haklı olarak başlıyor, her konuya. Ne yazık ki, Türkiye'de pek böyle başlanmıyor."

Arıkan, daha sonra okurlarının kitaplarını imzaladı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Erkekler! Ne Olur Biraz Susun!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement