Erlangen Nasrettin Hoca ile Tanıştı - Son Dakika
Güncel

Erlangen Nasrettin Hoca ile Tanıştı

Erlangen Nasrettin Hoca ile Tanıştı

Almanya'nın Erlangen kentinde yabancılar haftasına Nasrettin Hoca, Türk Kahvesi, mutfağı ve Folkloru damgasını vurdu.

12.11.2012 10:12  Güncelleme: 10:24

Almanya'nın Erlangen kenti Yabancılar ve Uyum Danışma Meclisinin 'Erlangen'de Birlikte Yaşamak' adı altında Heinrich-Lades salonunda düzenlediği yabancılar haftasına Nasrettin Hoca, Türk Kahvesi, mutfağı ve Folkloru damgasını vurdu.

NASRETTİN HOCA FIKRALARI DİNLEDİLER

Nürnberg Konsolosu Mustafa Uludüz,Erlangen Yabancılar Meclisi Onur Başkanı Ruhi Teksifer ile Türk Kültür Derneği Başkanı Müslim Akgün'ün hazır bulunduğu etkinlikte, Nürnberg Objektif Kültür Merkezi'nin düzenlediği şark köşesinde ziyaretçiler Türk kahvesi yudumlayıp, Nasrettin hoca ile tanışıp, fıkralarını dinlediler. Objektif Kültür Merkezi Başkanı Abdurrahman Gümrükçü, Nasrettin Hoca kıyafeti ile Almanlara fıkralar anlatırken, milli giysiler içindeki Meryem Tura, Sema Yarıcı ve Fatma Bayazıt'ın ikram ettiği Türk kahvesini yudumladılar.

EBRU SANATI TANITILDI.

Ümit Gümrükçü ise bir başka köşede Ebru sanatını gözler önüne sererken, Kültür Derneği'nin hazırladığı Türk mutfağı ilgi gören köşelerin başında geldi.Sahnede ise, Erlangen Bülbül Band grubu nefis bir konser verirken,Erlangen Türk Kültür Derneği Kafkas Folklor Grubu gösterileri ile herkesi büyüledi.

Sekiz saat süren etkinlikte diğer ulusların temsilcileri de kendi kültürlerini tanıttılar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erlangen Nasrettin Hoca ile Tanıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement