ERÜ Yerleşkesindeki Yaban Hayatı Korunacak - Son Dakika
Güncel

ERÜ Yerleşkesindeki Yaban Hayatı Korunacak

ERÜ Yerleşkesindeki Yaban Hayatı Korunacak

Erciyes Üniversitesi yerleşkesindeki gelengi, tilki gibi yabani hayvanların yaşam alanlarının korunması için çalışma yapılacak.

10.12.2013 14:49  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) yerleşkesindeki gelengi (Anadolu yer sincabı), tilki gibi yabani hayvanların yaşam alanlarının korunması için çalışma yapılacağı bildirildi.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, yaptığı açıklamada, şehir hayatının gelişmesinin, metropollerin oluşmasının önlenemeyeceği belirtti.

"Ne kadar sesimizi yükseltirsek yükseltelim, ne kadar eylem yaparsak yapalım, o otoritelerin yerinde olduğunuzda onlar gibi davranıyorsunuz" diyen Keleştemur, şöyle devam etti:

"Mesela üniversite yöneticileri olarak elimizde bir takım yetkiler var. Yeni fakülteler, araştırma merkezleri kuruyoruz ama bunları yapınca acaba ne kadar hayvanın doğal yaşam alanını ortadan kaldırdık? Böyle bir paradoksla karşı karşıyayız. O zaman şunu yapmak lazım, bundan sonrası için buradaki hayvanları korumamız lazım. Bizim ne kadar yaşam hakkımız varsa hayvanların da o kadar yaşam hakkı vardır. Onların yaşam haklarını da korumamız lazım. Bir hastalık sebebi oluyorlarsa, bir taşıyıcılık varsa onu da engellemek lazım. O da işin ayrı bir boyutudur. Belki tedavi edilebilirler. Bu çok hassas bir konu ama ben bunun üzerinde duracağım. Sadece burada yaşayan gelengi için değil, yerleşkedeki diğer hayvanlar için de. Bizim sorumluluğumuz budur."

Keleştemur, bu konuda gerekli talimatı verdiğini ifade ederek, "Çevreyle ilgili öğrenci kulüplerimiz var, onların temsilcileriyle ortak bir toplantı yapacağız. Kampüste hayvanların doğal yaşam alanlarının korunması konusunda ne yapabiliriz konuşacağız" dedi.

Üniversitenin haritasının da hazırlandığını dile getiren Keleştemur, şunları kaydetti:

"Belki bazı alanlarda hiç birşey yapmayız, çim ekmeyiz, sulama yapmayız, doğal haline bırakırız. Çünkü, 1 ay kadar önce ben de bu civarda tilki gördüm. Belki tilki için burası uygun bir yaşam alanı değil ama sonuçta bizim bu bölgedeki hayvanları korumak gibi bir sorumluluğu var. Bu sorumluluğu hepimizin paylaşması lazım." - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ERÜ Yerleşkesindeki Yaban Hayatı Korunacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement