Erzin - 3Acılı Baba: Askerimiz Sağolsun, Vatan Sağolsun - Son Dakika
Güncel

Erzin - 3Acılı Baba: Askerimiz Sağolsun, Vatan Sağolsun

Erzin - 3Acılı Baba: Askerimiz Sağolsun, Vatan Sağolsun

Gözyaşlarıyla Uğurlandı

23.06.2010 19:49

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Jandarma Uzman Çavuş Uğur Ekiz'in cenazesi, ambulansla Hatay'ın Erzin İlçesi'nde Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evinin önüne getirildi. Burada dualar okunduktan sonra şehidin cenazesi Mahmutlu Mahallesi'ndeki Mahmutlu Mezarlığı'na götürüldü. Mezarlık önünde düzenlenen törene Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, 6'ncı Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, 39'uncu Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak, kalp hastası babası Fikri Ekiz, annesi Sevim Ekiz, eşi Sevilay Ekiz, çocukları 8 yaşındaki Enes ve 12 yaşındaki Rümeysa ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Cenaze namazı kılınması için beklenirken baba Fikri Ekiz'in tansiyonu ölçüldü ve töreni oturarak izlemesi istendi. Ancak Fikri Ekiz bunu kabul etmeyince, bir koluna Korgeneral Nejat Bek girdi, diğer elini de Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek tuttu.

Bu sırada annesi Sevim Ekiz, eşi Sevilay Ekiz, çocukları tabuta kapanarak ağladı. Enes ile Rümeysa, tabutnun önündeki babalarının fotoğrafını öptü.

BABAMI BİR KEZ DAHA ÖPEBİLİRMİYİM?

Ailesinin beklediği yere dönen Enes Ekiz, burada dayısına dönerek, "Dayıcığım babamı bir kez daha öpebilir miyim?" diye sordu. Bunun üzerine 'Öp' denilen Enes, tekrar tabutun yanına gelip, babasının fotoğrafını gülümseyerek öpüp yerine geçti. Küçük çocuğun bir daha hiç göremeyeceği babasıyla son kez vedalaşması izleyenlerin yüreğini dağladı. Ardından cenaze namazı kılınıp, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Cenazeye katılan kalabalık sık sık 'Hainler Mecliste şehitler burada', 'Al sana açılım' diye sloganlar attı.

Haber-Kamera: MURAT KİBRİTOĞLU- ADİL COŞKUNER/ERZİN (HATAY), (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzin - 3Acılı Baba: Askerimiz Sağolsun, Vatan Sağolsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement