Erzincan'ın Kurtuluşunun Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Erzincan'ın Kurtuluşunun Yıl Dönümü

Erzincan\'ın Kurtuluşunun Yıl Dönümü

Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıl dönümü, törenlerle kutlandı.

13.02.2013 14:05

Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü, törenlerle kutlandı.

İlk tören Belediye Sarayı önünde yapıldı. Buradaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Garnizon Şehitliği'ndeki tören alanına geçildi. Törende ilk olarak Erzincan Valiliği'nin çelenk sunacağı anons edildi.

Ancak bu sırada, çelengi taşıyacak görevlilerin tören alanında bulunmadığı görüldü. Vali Selman Yenigün, İl Emniyet Müdürü Mustafa Elaman'a dönerek, sert şekilde "Nerede bizim adamlar- Emniyet Müdürü, nerede personeliniz-" dedi. Daha sonra, Garnizon Komutanlığı'nın çelengini sunmak üzere burada bulunan askeri personel, Valiliğin çelengini taşıdı.

Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'nın çelenkleri sunulduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saygı ateşi gerçekleştirildi.

Vali Selman Yenigün, bir süre sonra Emniyet Müdürü Elaman'ı yanına çağırıp görevlilerin tören alanında bulunmamasına ilişkin "Gereğini yap" dedi.

Tören sonunda, Vali Yenigün, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tayfun Özden, Belediye Başkan Vekili Mehmet Şireci ve öteki ilgililer, şehitlikteki mezarlara karanfil bıraktı.

Muhabir : Barış Yalçınkaya

Yayıncı : Cemal Coşkun - ERZİNCAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzincan'ın Kurtuluşunun Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement