Erzincan Üsteğmenin Sır Ölümü - Son Dakika
Güncel

Erzincan Üsteğmenin Sır Ölümü

Erzincan Üsteğmenin Sır Ölümü

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 4 yıldır görev yapan Kıdemli Üsteğmen Yaşar Karaağaç beylik tabancası ile intihar etti.

13.02.2013 16:40

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 4 yıldır görev yapan Kıdemli Üsteğmen Yaşar Karaağaç beylik tabancası ile intihar etti. Üsteğmenin cenazesi Erzincan Merkez Cemevinde düzenlenen askeri törenin ardından merkeze bağlı Günbağı köyünde toprağa verildi. Üsteğmenin babası Davut Karaağaç 'Asker olması için oğlumu yokluklar içinde büyüttüm. Şu anda tek isteiğim ölüp onun yanına gömülmek' dedi. Anne Mercan Karaağaç ise, 'Ciğerim yanıyor 'diyerek ağıtlar yaktı.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde görev yapan Piyade Üsteğmen 29 yaşındaki Yaşar Karaağaç 15 gün izin alarak memleketi Erzincan'a geldi. İzninin bitiminin ardından 8 Şubat Cuma günü Diyarbakır'a dönen Üsteğmen Karaağaç, Kabul Toplama Merkezine giderek teslim oldu. Hafta sonunu burada geçiren Karaağaç 'tan yakınları haber alamayınca Hani ilçesindeki birliğine telefon açtılar. Bunun üzerine birliğinden Kabul Toplama Merkezi ile yapılan görüşmenin ardından üsteğmenin bulunduğu odanın kapısı kırılarak içeri girildi. Üsteğmenin kendi silahı ile intihar ettiği belirlenirken, üsteğmenin yakınları ise 10 saat sonra durumun ortaya çıkmasından dolayı şüphe içerisinde olduklarını belirtti. Yaklaşık 10 saat boyunca odasında ölü olarak bekleyen şehit üsteğmenin intiharı ailede şüphe uyandırdı. Hiçbir sorunu olmadığı öğrenilen Üsteğmenin intihar etmesi ve silah sesinin duyulmaması ailede de şüphe uyandırdı.

Cemevi bahçesinde gözü yaşlı olarak bekleyen iki çocuk annesi 65 yaşındaki Mercan Karaağaç, oğlunun iki uzman çavuşla sorunu olduğu iddiasında bulundu. Anne Karaağaç, ' Yavurumu yediler. Dayanamıyorum. Filizimi kopardılar. Ciğerim yanıyor" diyerek ağıtlar yaktı. Köyde çiftçilik yapan baba 65 yaşındaki Davut Karaağaç ise, 'Asker olması için oğlumu yokluklar içinde büyüttüm. Dağda bekçilik yaptım. Çocuklarımı yetiştirmek için her şey yaptım. Sevgilerini kazandım. Sevgi verdim, doğruluk verdim. Milletine, vatanına faydalı olsunlar diye uğraştım. Öyle an oldu ki komşularımdan para aldım onları okula gönderdim. Şu anda bende ölüp onun yanına gömülmek istiyorum' dedi.

4 ay önce Serpil öğretmen ile nişanlanan ve yaz ayında yapılacak düğün hazırlıklarına hazırlanırken intihar eden Piyade Üsteğmen Yaşar Karaağaç için Merkez Cemevinde cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Yardımcıları Abdullah Çiftçi, Ahmet Türköz, Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah Kaban, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, yakınları, askeri erkan, çok sayıda vatandaş katıldı. Namaz öncesi bir konuşma yapan CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Üsteğmenin zorlukla içinde büyüdüğünü belirterek, 'Böylesine zeki bir genç neden böyle bir olaya sürüklendi. İntihar olmuş olabilir. Bunu normal karşılarız. Ama bu sebepler nedir ' Bunun bulunması gerekiyor. Bu benim namus borcum. Bunun sebebini bulacağız? diye konuştu.

Cemevi görevlisi Hüseyin Çaktü tarafından kılınan cenaze namazının ardından Şehit Üsteğmenin naaşı silah arkadaşları tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına götürüldü. Şehit Piyade Üsteğmen merkeze 24 kilometre uzaklıkta bulunan doğduğu Günbağı köyünde gözyaşları içinde toprağa verildi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzincan Üsteğmenin Sır Ölümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement