Erzurum Aziziye Tabyalarında 120 Bin Fidan Dikildi - Son Dakika
Güncel

Erzurum Aziziye Tabyalarında 120 Bin Fidan Dikildi

Erzurum Aziziye Tabyalarında 120 Bin Fidan Dikildi

Erzurum Aziziye Tabyalarında Nenehatun Tarihi Milli Park alanı içerisinde kalan 140 hektarlık alana Orman ve Su İşleri XIII.Bölge Müdürlüğü tarafından ağaçlandırma çalışması başlatıldı.

12.10.2013 16:49

Erzurum Aziziye Tabyalarında Nenehatun Tarihi Milli Park alanı içerisinde kalan ve plan hükümleri çerçevesinde ağaçlanma alanı olarak ayrılan 140 hektarlık alana Orman ve Su İşleri XIII.Bölge Müdürlüğü tarafından ağaçlandırma çalışması başlatıldı. Çalışmanın Ekim ayının sonuna kadar devam edeceği bildirildi.

Ağaçlandırma etkinliğine Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak,Orman ve Su İşleri XIII.Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçel, Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Kültür Turizm Müdürü Fikret Öztürk, İŞKUR Erzurum İl Müdürü Ahmet Ötügen, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, TRT Bölge Müdürü Salih Lütfi Şengül ve 80 öğrenci katıldı.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, "Orman Bölge Müdürlüğümüz ile bu bölgenin ağaçlandırılması için hep birlikte çalışıyoruz. İnşallah bizim diktiğimiz ağaçlar tutar. Bizden sonrakiler gelip tamamlar ve Aziziye Tabyalarını yemyeşil bir alan olarak yeni nesile sunmuş oluruz. Çocuklarımızın buraya sahip çıkması lazım, biz bu etkinlikleri onlar için yapıyoruz." diye konuştu.

Ağaç dikmek için Aziziye tabyalarına gelen öğrenciler burada çok mutlu olduklarını belirterek, "Ağaçları dikmek çok güzel bir duygu, doğamız yeşilleniyor. Çevremizi ağaçlarla dolduruyoruz. Ağaç dikerken de çok eğleniyoruz. Doğaya olan borcumuzu ödüyoruz. Doğada yaşıyoruz ama doğamıza sahip çıkamıyoruz. Tabyalarda ağaç dikmemiz de bizim için onur verici bir olay ve burada olmaktan çok mutluyuz." şeklinde konuştular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erzurum Aziziye Tabyalarında 120 Bin Fidan Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement