Erzurum'daki Pkk/kck Davası - Son Dakika
Güncel

Erzurum'daki Pkk/kck Davası

Erzurum\'daki Pkk/kck Davası

Mütalaada, terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi üyesi oldukları gerekçesiyle yargılanan 9 sanığın ağırlaştırılmış müebbet ve 7'şer yıl hapis, 3 sanığın da 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

03.02.2014 16:50

Erzurum'da terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi üyesi oldukları gerekçesiyle yargılanan 9 sanığın ağırlaştırılmış müebbet ve 7'şer yıl hapis, 3 sanığın da 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Engin Esen, Eşref Şık, Mesut Kılıçlı, Muhammed Raşit Binici, Reşit Aslan, Heybetullah Esmer, Mehmet Bayram, Serhat Bozkurt ile avukatları hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan sanıklar Hasan Aydoğan, Sevda Turgal, Ramazan Özmen, Sevda Güney ve Berjin Demirkaya ise duruşmaya katılmadı.

Cumhuriyet Savcısı Asım Özsaraç, mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaasında, sanıklardan Esen, Şık, Kılıçlı, Binici, Aslan, Esmer, Bayram, Bozkurt ve Aydoğan'nın "PKK terör örgütünün gençlik yapılanması adına yapılan sözde soruşturma, gözaltına alma, ev araması yapma, hürriyetten yoksun bırakma ve yargılama faaliyetlerine iştirak ettikleri" kanaatine varıldığını belirtti.

Özsaraç, bu doğrultuda sanıklardan Esen, Şık, Esmer, Bayram, Kılıçlı, Binici, Aslan, Bozkurt ve Aydoğan hakkında "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" ve "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 7'şer yıl hapis cezası istedi.

Özsaraç, tutuksuz sanıklar Turgal, Güney ve Demirkaya'nın "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis ve Ramazan Özmen hakkında ise beraat kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mustafa Kahya, sanıkların üzerlerine atılı suçların niteliği, savunmalar, tanık ifadeleri, teşhis tutanakları, kriminal inceleme raporları, telefon ve diğer unsurların kuvvetli suç şüphesini ortaya koyduğunu belirterek, sanık avukatlarının adli kontrol uygulanması yönündeki talebini reddetti.

Kahya, cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunmada bulunmak üzere, sanık ve sanık avukatlarına süre verilmesini kararlaştırıp duruşmayı erteledi.

Olay

2013 yılı haziran ayında Erzurum'da Hüseyin Yılmaz'ın şikayeti üzerine terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması YDGH üyesi 13 kişi gözaltına alınmış ve 8'i çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

İddianamede 8'i tutuklu 13 sanık hakkında, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma", "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından TCK'nın 302, 314 ve 109. maddeleri gereğince cezalandırılmaları isteniyor. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'daki Pkk/kck Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement