Erzurum Valisi Azizoğlu: Devletimiz Bu Güruhu Temizlemeye Devam Edecek - Son Dakika
Güncel

Erzurum Valisi Azizoğlu: Devletimiz Bu Güruhu Temizlemeye Devam Edecek

Erzurum Valisi Azizoğlu: Devletimiz Bu Güruhu Temizlemeye Devam Edecek

Erzurum Valisi Azizoğlu: Devletimiz bu güruhu temizlemeye devam edecekERZURUM Valisi Seyfettin Azizoğlu, İçişleri Bakanlığı emriyle 2 vali yardımcısı, 2 rütbeli Jandarma, 64'ü rütbeli 187 emniyet mensubunun açığa alındığını, 25 hakim ve savcının gözaltında bulunduğunu açıkladı.

18.07.2016 19:56

Erzurum Valisi Azizoğlu: Devletimiz bu güruhu temizlemeye devam edecek

ERZURUM Valisi Seyfettin Azizoğlu, İçişleri Bakanlığı emriyle 2 vali yardımcısı, 2 rütbeli Jandarma, 64'ü rütbeli 187 emniyet mensubunun açığa alındığını, 25 hakim ve savcının gözaltında bulunduğunu açıkladı. Vali Azizoğlu, "Esrar içmişçesine aklı melekeleri dumura uğramış bir güruhtan söz ediyoruz. Devletimiz bu güruhu temizledi ve temizlemeye devam edecek" dedi.

Vali Seyfettin Azizoğlu, makamında İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 15 Temmuz gecesi başlayan darbe girişimine dahil oldukları iddiasıyla Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı ve 3 rütbeli personelin Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla gözaltına alındığını, ardından tutuklandığını söyledi. Gözaltına alınan 7 askeri hakim ve savcının adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını kaydeden Vali Azizoğlu, adli ve idari mahkemelerde görevli 25 hakim-savcının gözaltına alındığını belirtti.

İçişleri Bakanlığı tarafından iki vali yardımcısı ile İl Jandarma Komutanlığında görevli 2 rütbeli personelin açığa alındığını ifade eden Azizoğlu, Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 64'ü rütbeli olmak üzere toplam 187 polisin görevden uzaklaştırıldığını da söyledi.

Erzurum ve ilçelerinde artık tehlike oluşturacak durumun kalmadığını belirten Vali Azizoğlu, darbe girişiminde bulunanları 'Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içine sızmış 21'nci Yüzyılın Hasan Sabbah'ları olarak nitelendirdi. Vali Azizoğlu, şunları söyledi:

"Tarihte bunun örneklerini yaşadık. Bu onların en sonuncusu ve en tehlikelisi. Kendi genelkurmay başkanını yakalayabilecek kadar gözü dönmüş, kendi başkomutanı Cumhurbaşkanı'nın kaldığı yeri bombalayacak kadar akıl izan dışına çıkmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin kalbi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bombalayacak kadar her şeyini kaybetmiş, esrar içmişçesine aklı melekeleri dumura uğratmış bir güruhtan söz ediyoruz. Devletimiz bu güruhu temizledi ve temizlemeye devam edecektir."

Bu arada, Erzurum'da görevden alınan vali yardımcılarının Ersin Boylu ile Fatih Gül olduğu bildirildi.

Ayrıca Ardahan'da biri 3'üncü sınıf emniyet müdürü olmak üzere 34 emniyet personeli, Kars'ta ise 22'si rütbeli 55 emniyet mensubu görevden uzaklaştırıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Valisi Azizoğlu: Devletimiz Bu Güruhu Temizlemeye Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement