Erzurumlu Mucitten Klimalı Şapka - Son Dakika
Güncel

Erzurumlu Mucitten Klimalı Şapka

Erzurumlu Mucitten Klimalı Şapka

Erzurumlu elektrik teknisyeni Ebubekir Taşbaşı, aşırı sıcaklara karşı klimalı fötr şapka icat etti.

21.06.2012 10:52

Erzurumlu elektrik teknisyeni Ebubekir Taşbaşı, aşırı sıcaklara karşı klimalı fötr şapka icat etti.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde elektrik teknisyeni olarak görev yapan Ebubekir Taşbaşı, elektrikli kombi, depremi 1 ay önceden tespit eden cihaz, akülü bisiklet gibi 13 değişik projeden sonra şimdi de sıcaktan korunmak için klimalı fötr şapka icat etti. Yaz aylarında sıcaktan etkilenenlerin serinlemesi için yaptığı klimalı fötr şapkayı Yakutiye Kent Meydanı'nda görücüye çıkaran Taşbaşı, "Şapka içine telefon bataryası, dışına laptop fanı taktım. Şarjla çalışıyor. Bana 75 liraya mal oldu. Patentini aldıktan sonra Çin'de üretim olursa daha ucuza satışını yapabiliriz. 12 saat şarj olduktan sonra 8 saat çalışıyor. Klimalı fötrü takanlar yazı serin geçirecek" diye konuştu.

Özellikle klimalı fötr şapkanın turistler ve sıcak altında tarlada çalışan çiftçiler için çok kullanışlı olabileceğini belirten Taşbaşı, "Atalarımız ne demiş? Ayağını sıcak, başını serin tutacaksın. Sıcaklarda güneşin özellikle kafamıza geçmemesi için böyle bir icat yaptım. Çokta iyi ve kullanışlı oldu" dedi.

Klimalı fötr şapkayı deneyen Erzurumlular ise, bir hayli memnun kaldıklarını ifade ederek, "Kısa sürede serinlik veriyor. Çok ilginç güzel bir buluş olmuş" dediler. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erzurumlu Mucitten Klimalı Şapka - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement