Esenler Askerlik Şubesini Bakanlar Açtı - Son Dakika
Güncel

Esenler Askerlik Şubesini Bakanlar Açtı

Esenler Askerlik Şubesini Bakanlar Açtı

Esenler Askerlik Şubesi, Ömer Dinçer ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığı bir törenle açıldı.

30.04.2012 08:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Havaalanı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Esenler Askerlik Şubesi, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığı bir törenle açıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Belediye Başkan Yardımcıları, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, askeri yetkililer, mahalle muhtarları ve vatandaşların katıldığı açılış töreninde ilk konuşmayı Asker alma Bölge Başkanı Kurmay Albay Mustafa Akyol yaptı. Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren nüfusun büyük kısmının kırsal kesimde yaşadığını, makineleşmenin artması ve tarımsal alanların azalması, kentlerde sanayinin gelişmesi ve iş imkânlarının çoğalması, eğitim ve sağlık hizmetlerindeki artışa paralel olarak kırsal kesimden kentlere bir nüfus göçü başladığını belirten Akyol, "İstanbul ili en fazla göç alan metoropollerin başında yer almaktadır.

İstanbul Asker Alma Bölge Başkanlığı, ülkemizdeki asker alma hizmetlerinin yüzde 25'ini gerçekleştirmektedir. Özellikle otomasyon sistemine geçildikten sonra bu işlem hacmi daha da artmıştır. İstanbul Asker Alma Bölge Başkanlığı, İstanbul'un 39 ilçesindeki asker alma işlemlerini kurulu bulunan 31 askerlik şubesiyle yürütüyor. Hali hazırda yeni kurulan 8 ilçenin asker alma işlemleri, bünyesinde kurulu bulunan 6 askerlik şubesi tarafından yapılıyor" dedi. Akyol, önümüzdeki yaz döneminde Güngören ve Sultanbeyli askerlik şubelerinin yeni binalarına taşınmasının planlandığını, Ataşehir, Çekmeköy ve Sancaktepe askerlik şubeleri inşaatına da bu yıl içinde başlanacağını söyledi ve, " Arnavutköy, Başakşehir ve Sultangazi askerlik şubeleri inşaatına da önümüzdeki yıl başlanması planlanıyor" dedi. Daha sonra açılışı yapılan Esenler Askerlik Şubesi hakkında bilgi veren Albay Akyol, "Bina, 1 milyon 192 bin liraya mal edildi. Toplam alanı 4 bin 992 metrekare. Bunun 930 metrekaresi hizmet binası. 423 metrekaresi lojman olarak kullanılıyor" diye konuştu.

YILMAZ: HALKA HİZMET HAKKA HİZMETTİR

"Güzel bir bahar gününde halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için bir askerlik şubesinin açılışında bulunuyoruz" diyerek sözlerine başlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "İstiyoruz ki halkımıza hizmeti daha iyi ve daha kaliteli bir ortamda verelim. Çükü halka hizmet Hakka hizmettir. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır ve vatanını en çok seven layıkıyla hizmet yapandır. İşte biz bu düşüncelerle diyoruz ki insanımıza layık olduğu hizmeti vermekle yükümlüyüz. Halkımıza verilen bu hizmetlerden birisi de askerlik hizmetidir" dedi.

ASKERLİK ŞUBELERİNİ MEB'E DEVREDİYORUZ

Asker alma teşkilatının ülkemizin dört bir yanında 20 Asker Alma Bölge Başkanlığı ve bunlara bağlı askerlik şubeleri vasıtasıyla yürütüldüğünü hatırlatan Yılmaz daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "İstanbul'umuzun da Türkiye'nin en çok nüfusuna sahip olan bir il ve en çok yükümlü buradan gidiyor. Türkiye'de nüfus hareketi var. Köylerden ilçelere, ilçelerden de illere doğru. Dolayısıyla da bu süreç içinde de nüfusu azalmış ilçelerdeki yılda 700 ya da 500'ün altındaki askerlik şubelerimizi kapatıyoruz. 100'ün üzerindeki askerlik şubesini Milli Eğitim Bakanlığı'na devredeceğiz kullanmaları için. Nüfus azalan yerlerde askerlik şubelerini kapattığımız gibi daha iyi hizmet verebilmek için de nüfusu artan ilçelerde de askerlik şubelerini açacağız. İşte bunlardan birisi de Esenler Askerlik Şubesi. İstiyoruz ki vatandaşımız hiçbir devlet kapısında beklemesin. Milli Savunma Bakanlığı olarak yürüttüğümüz tüm çalışmalarda öncelikli hedefimiz vatandaşlara daha uygun ve kaliteli şartlarda hizmet verilmesini sağlamaktır. Bu süreçte görev alan herkese teşekkür ediyorum. Askerlik şubesi çevre düzenlemesi ve yol çok güzel. B unun için de belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz".

DİNÇER'DEN MSB'NA TEŞEKKÜR

Törende son konuşmayı Milli Eğiti Bakanı Ömer Dinçer yaptı. "Öncelikle askerlik şubemiz hayırlı olsun" diyerek sözlerine başlayan Dinçer, "Kendimizin yetişmiş artık toplumun bir bireyi haline geldiğimizi hissettiğimizde genellikle ilk gittiğimiz yerlerden birisi de askerlik şubesi. Bizim askere giderek artık toplumun bir ferdi, sorumluluk sahibi bir vatandaş olmanın şuuruna erdiğimiz yerin başlama noktasıdır. Bu açıdan bakıldığında insan hayatının özellikle Türk Milleti'nin hayatının çok kritik dönüm noktalarından birisi böylesine onurlu bir görevi askerlik şubesine giderek, müracaat ederek yaşarız hep birlikte. Biz de yaşadık çok şükür" dedi.

Birçok okulu hizmete açtığını ve ilk defa bir askerlik şubesini açılışına katıldığını dile getiren Dinçer, "Bugün burada bulunmamın önemli sebeplerinden birisi de artık askerlik şubesi olarak hizmet vermeyecek binaların Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesidir. Bunun için Milli Savunma Bakanlığımıza ve Türk Silahlı Kuvvetlerine ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve diğer protokol hep birlikte Esenler Askerlik Şubesi'nin açılış kurdelasını kestiler ve hep birlikte binayı gezdiler. Binayı gezdikten sonra hep birlikte askerlik şubesinin bahçesine hatıra ağacı diktiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esenler Askerlik Şubesini Bakanlar Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement