Esgeh Hz. Peygamber'in İzinde - Son Dakika
Güncel

Esgeh Hz. Peygamber'in İzinde

Esgeh Hz. Peygamber\'in İzinde

Esenyurt Gençlik Hareketi (ESGEH), düzenlediği ‘Gençlik onun izinde, Aşk-ı Resul’ programı ile gençliğe maneviyat çağrısı yaptı.

01.01.2014 16:40

Esenyurt Gençlik Hareketi (ESGEH), düzenlediği 'Gençlik onun izinde, Aşk-ı Resul' programı ile gençliğe maneviyat çağrısı yaptı.

Esenyurt Gençlik Hareketi (ESGEH), İslami düşünce çizgisi ile etkinliklerine devam ediyor. ESGEH, Esenyurt Kültür Merkezi'nde düzenlediği 'Gençlik onun izinde, Aşk-ı Resul' temalı program ile Hz. Muhammed'i (s.a.v) anlamak ve onun izinden gitmek için Esenyurt gençliğine seslendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İslamiyet konulu sinevizyon gösterimi ile başlayan program, ESGEH Başkanı İnan Çelik'in konuşması ile devam etti. İnan Çelik, ESGEH'in maneviyatın izini sürdüğünü belirterek, "Günümüz gençliğinin her geçen gün maneviyattan biraz daha uzaklaştığı son zamanlarda ESGEH olarak bu uzaklaşmayı İslam'a yakın etmek amacı ile etkinlikler düzenliyoruz. Bu çalışmalarımız esnasında bir takım güçlüklerle karşılaştık. Yine aramıza fitne ve fesat karıştırmak isteyenler olmadı değil. Bizler bu güçlüklere rağmen her türlü engeli aşacağımızdan şüphemiz yok. Kurulduğumuz günden bu yana yaptığımız çalışmalarda bize her zaman destek olan ve yanımızda duran Esenyurt Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu'na ESGEH adına sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

"EFENDİMİZİN GENÇLİĞİNİ ÖRNEK ALMALIYIZ"

Programa katılan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise, gençliğin memleket için önemine değindi. Başkan Kadıoğlu, şunları söyledi:

"Ülkemizin genç, dinamik ve başarılı gençlerin fikirlerine ihtiyacı var. Memleketimize fitne ve fesat karıştırmak isteyenlerin çok olduğunu biliyoruz. Sizler bu oyunlara karşı birlik içerisinde olursanız, hiçbir güç devletimize ve Müslümanlar arasında etki edemez. Bugün, buradaki birlik ve beraberliğiniz oldukça umut vericidir. İslam dinine bağlı insanlar olarak, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in ( s.a.v.) gençliğini örnek almak, onun yolunda ilerlemek hakikat ve topluma faydalı gençler olmanızı sağlayacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Esenyurt İmam Hatip Lisesi öğrencisi Halil İbrahim Çelik'in Hz. Peygamber'e ithafen okuduğu '40 yaşındasın' şiiri salonda bulunanları duygulandırdı. ESGEH'in Esenyurt Kültür Merkezi'nde düzenlediği 'Gençlik onun izinde, Aşk-ı Resul' programı genç tasavvuf müzisyenlerinin seslendirdiği ilahi ve beyitler ile devam etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Esgeh Hz. Peygamber'in İzinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement