Eşinin 1.5 Yaşındaki Yeğenini Balkondan Atan Sanık: Ani Hareket Yaptı, Elimden Çıkıverdi - Son Dakika
Güncel

Eşinin 1.5 Yaşındaki Yeğenini Balkondan Atan Sanık: Ani Hareket Yaptı, Elimden Çıkıverdi

Eşinin 1.5 Yaşındaki Yeğenini Balkondan Atan Sanık: Ani Hareket Yaptı, Elimden Çıkıverdi

Zonguldak'ta, 1.5 yıl önce eşinin yeğeni 1.5 yaşındaki Poyraz Lermioğlu'nu 2'nci kattaki evlerinin balkonundan atarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan şizofren 31 yaşındaki Abdullah Özdemir, ilk kez hakim karşısına çıktı.

29.01.2013 17:24

Zonguldak'ta, 1.5 yıl önce eşinin yeğeni 1.5 yaşındaki Poyraz Lermioğlu'nu 2'nci kattaki evlerinin balkonundan atarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan şizofren 31 yaşındaki Abdullah Özdemir, ilk kez hakim karşısına çıktı. Özdemir, "Çocukla oyun oynuyordum. Ani hareket yaptı ve elimden çıkıverdi. Vicdan azabı çekiyorum" dedi.

22 Temmuz 2011'de meydana gelen olayda, eşinden boşanan 26 yaşındaki Yeşim Kahveci, bebeği Poyraz ile ablası Gülizar Özdemir'in evine misafirliğe gitti. Cam ustası 1 çocuk babası Abdullah Özdemir, baldızı Yeşim Kahveci'den bebeği Poyraz'ı alarak balkona çıktı. İddiaya göre oyun oynarken Özdemir'in havaya atıp tutmadığı bebek, 2'nci kattaki balkondan yere düştü. Ağır yaralanan Poyraz bebek, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİ

Olayın ardından tutuklanan Abdullah Özdemir, avukatının bir üst mahkemeye yaptığı itiraz ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcısı'nın olayla ilgili soruşturmasını tamamlamasının ardından Özdemir hakkında, 'Küçük yaşta çocuğun kasten ölümüne sebep olmak' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Özdemir, Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada Özdemir ile ölen Poyraz bebeğin annesi Yeşim Kahveci de hazır bulundu.

İDDİANAME: BEBEĞİ SUSTURMAK İÇİN ATMIŞ OLABİLİR

Duruşmada, savcının olayla ilgili hazırladığı iddianame okundu. İddianamede, "Yapılan araştırmaya göre sanık Özdemir, Yeşim Kahveci'nin dizlerinin üzerine yatırarak uyutmak istediği sırada ağlayan Poyraz bebeği susturmak için kızgınlıkla alıp bu olayı gerçekleştirmiş olabilir" denilmesi dikkat çekti.

'ANİ HAREKET YAPTI, ELİMDEN ÇIKIVERDİ'

Sanık Abdullah Özdemir savunmasında, "Çocukla oyun oynuyordum. Ani hareket yaptı ve elimden çıkıverdi. Ben bu olaydan dolayı vicdan azabı çekiyorum. Baldızımın oğlu oluyor. Ben hastayım. Hap içince rahatlıyorum" dedi.

Yeşim Kahveci ise eniştesinden şikayetçi olmadığını söyledi. Mahkeme Başkanı Hakim Ahmet Gürbüz'ün, polisteki ifadesinde şikayetçi olduğunu hatırlatması üzerine Kahveci, "Ben başından beri şikayetçi değildim. O zaman cenazem vardı, acele ediyordum. İfademi okumadan imzaladım. Eniştem şizofren ilacı alıyor. Hem bana hem çocuğuma karşı kötü bir davranışı yoktu. O yüzden şikayetçi değilim" dedi. Kahveci, eniştesinin bebeğini kucağından kızgınlıkla almadığını da belirtti. Kahveci, "Bebeğim ağlamıyordu zaten. Aldı ve oynamaya gitti. Kısa süre sonra balkona çıkıp baktığımızda bebek düşmüştü" diye konuştu.

Sanık avukatı, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun Özdemir hakkında cezai ehliyetinin tam olduğu yönündeki rapora itiraz etti. Müvekkilinin şizofren olduğunu belirten avukat, Adli Tıp Kurumu'ndan yeni bir rapor talep etti. Mahkeme heyeti, Poyraz bebeğin Yalova'da oturan babası Coşkun Lermioğlu'na, çocuğunun ölümüyle ilgili şikayetçi olup olmadığının öğrenilmesi için yazı yazılmasına karar verdi. Duruşma ertelendi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eşinin 1.5 Yaşındaki Yeğenini Balkondan Atan Sanık: Ani Hareket Yaptı, Elimden Çıkıverdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement