Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff: "Dinler Benim İçin Halkları Birleştiriyor" - Son Dakika
Güncel

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff: "Dinler Benim İçin Halkları Birleştiriyor"

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff: "Dinler Benim İçin Halkları Birleştiriyor"

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, herhangi bir dini çok önemsemekten ziyade aslında dünya dinini, din olgusunu önemsemeyi tercih ettiğini ifade ederek, "Çünkü dinler benim için halkları birleştiriyor.

18.03.2014 17:40

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, herhangi bir dini çok önemsemekten ziyade aslında dünya dinini, din olgusunu önemsemeyi tercih ettiğini ifade ederek, "Çünkü dinler benim için halkları birleştiriyor. Ben dini bir ayrıştırma unsuru olarak değil, birleştirme unsuru olarak görüyorum" dedi.

Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Konferans Salonu'nda Almanca Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencilerinin sorularını yanıtlayan Christian Wulff, ilk olarak Tarsus'u ziyaret ettiğini ve burada bir konuşma gerçekleştirdiğini kaydetti. Wulff, Tarsus ilçesinde, Fahri Hemşehrilik Beratı ve şehrin sembolik anahtarı aldığını hatırlatarak, kendisini nezaketle karşılayanlara teşekkür etti. Yurt dışı seyahatlerini önemli gördüğünü vurgulan Wulff, "Yurt dışı seyahatlerimde, bir üniversiteyi ve oradaki genç insanlarla konuşmayı çok önemsiyorum. Çünkü bana göre dinlemek bilgiyi arttırır. Benim için, sizin için neyin önemli olduğu önemlidir" diye konuştu.

Tarsus'un, Aziz Paulus'un doğum yeri olması nedeniyle kendisi açısından önem taşıdığının altını çizen Wulff, "Ben herhangi bir dini çok önemsemekten ziyade aslında dünya dinini, din olgusunu önemsemeyi tercih ediyorum çünkü dinler benim için halkları birleştiriyor. Ben dini bir ayrıştırma unsuru olarak değil, birleştirme unsuru olarak görüyorum ve bu bağlamda da Tarsus'un fahri hemşerilik unvanını almak benim için gerçekten bir onur kaynağı bunun için çok mutluyum. Almanya'ya döndükten sonra bunu çevreme yayacağım. Tarsus'u farklı dinlerin, farklı kültürlerin bir arada yaşayabileceği, olumlu bir kent olarak örnek göstereceğim" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff: 'Dinler Benim İçin Halkları Birleştiriyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement