Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff, Mersin'de - Son Dakika
Güncel

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff, Mersin'de

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff, Mersin\'de

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, "Tarsus'u farklı dinlerin, farklı kültürlerin bir arada yaşayabileceği olumlu bir kent olarak örnek göstereceğim" dedi.

18.03.2014 21:28

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, " Tarsus'u farklı dinlerin, farklı kültürlerin bir arada yaşayabileceği olumlu bir kent olarak örnek göstereceğim" dedi.

Wulff, Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta, Tarsus ilçesinde, Fahri Hemşehrilik Beratı ve şehrin sembolik anahtarını aldığını hatırlatan Wulff, kendisini nezaketle karşılayanlara teşekkür etti.

Wulff, yurt dışı seyahatlerini önemli gördüğünü ifade ederek, "Yurt dışı seyahatlerimde, bir üniversitede genç insanlarla konuşmayı çok önemsiyorum. Çünkü bana göre dinlemek, bilgiyi artırır. Benim için sizin için neyin önemli olduğu önemli" diye konuştu.

Tarsus'un, Aziz Paulus'un doğum yeri olması nedeniyle kendisi açısından önem taşıdığını belirten Wulff, şunları kaydetti:

"Ben herhangi bir dini çok önemsemekten ziyade aslında dünya dinini, din olgusunu önemsemeyi tercih ediyorum çünkü dinler benim için halkları birleştiriyor. Ben dini, bir ayrıştırma unsuru olarak değil, birleştirme unsuru olarak görüyorum ve bu bağlamda da Tarsus'un fahri hemşehrilik unvanını almak benim için gerçekten bir onur kaynağı, bunun için çok mutluyum. Almanya'ya döndükten sonra bunu çevreme yayacağım. Tarsus'u farklı dinlerin, farklı kültürlerin bir arada yaşayabileceği olumlu bir kent olarak örnek göstereceğim."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff, Mersin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement