Eskişehir'de Çiftçi Aileler Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Çiftçi Aileler Yarıştı

Eskişehir\'de Çiftçi Aileler Yarıştı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Çiftçi Aileler Yarışıyor' bilgi yarışmasının Eskişehir il finali gerçekleştirildi.

07.06.2013 18:22

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Çiftçi Aileler Yarışıyor' bilgi yarışmasının Eskişehir il finali gerçekleştirildi.

Gazi Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin konferans salonunda gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Halil Çankaya, Eskişehir'in bir turizm şehri, bir sanayi şehri olmanın yanı sıra tarım şehri olduğunu ifade etti. Çankaya, "Kentimizde 650-700 bin ton buğday üretiliyor. Bu konuda zararlı olan bazı durumlar var. Süne üreticiyi etkiliyor. 19 ekiple her gün süne mücadelesi için, tahribat için arazileri karış karış geziyorlar. Nerede ilaçlama yapılıp, nerede yapılmaması konusunda geziyorlar. 2003'den beri uçakla havadan ilaçlama yasaklandı. Zararlı böcekleri öldürelim derken yayarlı böcekleri de öldürebiliyordu. Bakanlığımızca süne zararlısı ile mücadele edecek akasya gibi ağaçlar dikiyoruz. Ayrıca yaralı böcekler salıyoruz" dedi.

Ardından konuşma yapan Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Osman Tutkun ise, kent olarak faaliyetlerinin arasında tahıl dışında buğday ve arpa olduğunu belirtti. Tarımsal alanda sünenin kendilerini çok meşgul ettiğini söyleyen Tutkun, "Tarımda bilgi ve teknoloji çok fazla kullanılıyor. Bu konuda bilgiyi doğru yönetmek çok önemli. 11 ilde 278 köyde süne mücadelesi var" diye konuştu.

Daha sonra, Çiftçi Aileler Yarışıyor Eskişehir il finaline kalan Günyüzü, Çifteler, Sivrihisar ve Mahmudiye köylerinden katılan aileler, kendilerine verilen 15 saniyelik sürede soruları cevapladılar.

Jüri üyelerini, Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Osman Tutkun, ziraat mühendisleri Muazzez Güneş ve Hamza Kaya'nın yaptığı yarışmada, soruları doğru yaparak dereceye giren Çifteler ilçesi Osmaniye köyünden Erdoğan ailesi, Sivrihisar ilçesi Oğlakçı köyünden Alçam ailesi birinciliği kazanırken, üçüncülüğü ise Mahmudiye ilçesi Balçıkhisar köyünden Türe ailesi kazandı.

Kazananlara plaketleri takdim edilirken, programa çok sayıda davetli katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Çiftçi Aileler Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement